Nincs karácsony a Grammy-díjas Sam Smith nélkül, még akkor sem, ha nem jelentetett meg új lemezt. Hozott is ajándékot meg nem is, mint az egyszeri mesében, azaz újra megjelentette a tavalyi elképesztő sikerű In The Lonely Hour című albumát, amihez kísérő ajándékként kapunk egy bónusz CD-t, így az egyébként is deluxe lemeznek megkapjuk a dupla deluxe verzióját, a Stay With Me-t például Mary J. Blige-dzsal énekli, míg a Lay Me Down-ba John Legend szállt be…

PZ- 061.hu

sam-smith-in-the-lonely-hour-the-drowning-shadows-edition-artworkA többmilliós eladást produkáló, számos díjat besöpört listavezető album a mai napig keresett portéka, így nemcsak kereskedelmileg volt remek húzás a bónuszokkal megjelentetett újrakiadása, de egyben alkalmas arra is, hogy megerősítse a lemez popkulturális státuszát.

Nemcsak hogy az In The Lonely Hour szerepelt a leghosszabb ideig az angol top 10-ben, de 50 év után Sam Smith az első brit énekes, aki James Bond betétdalt énekelhetett, ráadásul ez az első Bond-himnusz, ami listavezető lett az Egyesült Királyságban. És jogos a kérdés: tartalmazza-e a bónuszalbum a Driwning On The Wall című Bond betétdalt? Persze, hogy nem. Ahhoz a Spectre: A Fantom visszatér című soundtracket kell megvenni, hiába érzelmesek a dalok, ennyire azért nem szentimentális a filmgyártó. 

Az album akár hogy is nézzük, egy táncdalfesztivál, Sam Smith valójában Frank Sinatra és George Michael után megmutatja, hogyan kell édes-bús dalokat énekelni, úgy hogy ne csak a nagymamáknak nyerje el a tetszését, hanem a tiniknek és az amerikai The Voice zsűrijének is. 

Akiknek megvan a multiplatina In The Lonely Hour, azoknak is érdemes beszerezni a Drowning Shadows Editiont, elsősorban magáért a Drowning Shadows című míves szerzeményért, amit majd jövőre, a tehetségkutatók döntőiben énekelnek el az új Király Viktorok és Vastag Csabák. A dal hangszerelését Dobsa Sándor vezette Stúdió 11 is megirigyelte volna 1974-ben. Az In The Lonely Hour karácsonyfa felöltöztetéséhez is remek háttérzene, ha el tudunk tekinteni attól, hogy a szerzemények részint a dermesztően hideg magányról és a szakítás miatti búbánatról szólnak.

Sam Smith
In The Lonely Hour – Drowning Edition
Universal
13 + 9 szám