Május 27-én a művészetek utcájává válik a Falk Miksa utca. Mi mindent láthat, hallhat idén az ide látogató művészetrajongó? Mitől más a mostani fesztivál, és mi az, ami már hagyományosan ismétlődik? Idén nem lesznek színpadok, helyettük az utcán, sátrakban kialakított, úgynevezett találkozóhelyeken zajlanak a különféle programok. Érdekes emberekkel beszélgetünk különféle témákról – főleg róluk, a szakmájukról.

061.hu

Závada Péter fiatal íróval, Tordai Hajnal jelmeztervezővel, Dr. Grád András műgyűjtővel, jogásszal, pszichológussal, és Tóth József, Füles fotóművésszel találkozhatnak és beszélgethetnek e találkozók résztvevői. Radák Eszter festőművésszel, Varga Judit díszlettervezővel és Gáti Anna enteriőrtervezővel, Szegal Hanna Lea az Art&Antique street művészeti menedzsere beszélget. A SIL -Design galériábanTálas Áron ad zongorakoncertet, míg az utcán Váczi Eszter, a By The Way valamint a Nagyházi Galériában Záthor Gábor tangóharmónika előadóművész szórakoztatják a közönséget. A Haas Daléria Gangversenyén hagyományosan Weszely Ernő tangóharmónikázik. Folytatódnak a tavalyi nagysikerű művészeti és várostörténeti séták az utcában és a galériákban, Balázs Kata újságíró és Schneller János művészettörténész vezetésével.

S mit láthatnak a galériákban? Balansz címmel Szanyi Borbála festőművész első önálló tárlatát rendezi meg a MissionArt Galéria. A Moró Antik Különleges műtárgyak című kiállításán olyan keleti- és fegyvergyűjteményből származó műtárgyakat állít ki, amelyek meg is vásárolhatóak. A Wladis Galéria papíron, vásznon, márványban, bronzban megörökített arcképekből rendez tárlatot annak megmutatására, hogy ilyenek voltunk, vagyunk és leszünk.
A Bardoni Interieur a FAF alkalmából Makláry Kálmán festőművész alkotásait állítja ki.

Kép és logó: Falk Art Fórum