Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A Recirquel, Radics Gigi és Szőke Nikoletta, a Fool Moon, a Kolompos, a Besh o droM, a Firkin, Malek Andrea, Danics Dóra és a Cimbaliband vagy a Group’n’Swing is fellép a Müpa Kultúr Kültérben december 2-től.

MTI

A mintegy 350 négyzetméteres jégpálya mellett fűtött, hangulatos büfé szolgálja a korcsolyázók kényelmét, a Müpa Sátorban pedig izgalmas programok követik egymást. December 8-án mutatja be legújabb, kifejezetten a Müpa Sátorba álmodott előadását a Recirquel Újcirkusz Társulat: a produkcióban egy jégbefagyott mesevilágba csöppennek a látogatók. A Kristály című darabban a társulat többi produkciójából ismert artisták külföldi és hazai vendégművészekkel lépnek a jeges porondra, december 8. és 31. között naponta kétszer, összesen tizenhat alkalommal.

Radics Gigi a pop, Szőke Nikoletta a dzsessz nemzetközi színtéren is elismert dívája, ők december 12-én először adnak közös koncertet. A kelet-európai életérzést népzenével elegyítő Cimbaliband és Danics Dóra szintén együtt lép színpadra. A balkáni és közel-keleti népzenéket, illetve a magyar népzenét ötvöző Besh o droM december 14-én zenél, a népszerű a cappella csapat, a Fool Moon december 19-én, a Mujahid Zoli által vezetett Group’n’Swing 20-án, Malek Andrea és dzsessz-zenekara, a Soulistic Gospel 21-én.

A Kolompos együttes Kiskarácsony-Nagykarácsony című műsorában játékos formában, sok muzsikával és énekkel ismerteti meg a gyerekeket a karácsonyt övező népszokásokkal és rítusokkal. December 15-i délelőtti műsorukban megjelenik a Miklós-napi alakoskodás, a Luca széke-készítés, a boszorkánymeglesés, a termékenységi babonák vagy a kis Jézus megszületését köszöntő betlehemezés. Korpás Éva új, Libidaridom című, gyerekeknek szóló világzenei albumát hozza el a Müpa Kultúr Kültérbe december 15-én délután, a Bahorka Társulat Téli mesét ad elő másnap.

A kelta rockzenei számairól ismert Firkin “matiné rockot” mutat be december 16-án délelőtt, hogy a legkisebbek is megismerhessék a szülők kedvenc zenekarát.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •