Fonyód februárban ismét megmutatja, hogy télen-nyáron tökéletes úti cél, sőt ilyenkor sokkal családiasabb a hangulat. A településen e hónap elején ismét kolbászból lesz a kerítés, ugyanis jön a X. Fonyódi Kolbászfesztivál február 8- 10 között a Városi Sportcsarnokban. A fesztivált egy jelképes kolbásztöltéssel pénteken négy órakor Bede Róbert, séf, a TV Paprika műsorvezetője, Huth Gergely a PestiSrácok.hu főszerkesztője, Stefka István a portál lapigazgatója és Ambrózy Áron újságíró nyitja meg.

061.HU

A rendezvény eddigi története során közel 500 csapat, baráti társaság, egyesület, önkormányzat, gyúrta és készítette a tekeredő kolbászokat a sportcsarnokban és izgult végig az eredményhirdetésen, hogy az arany, ezüst és bronz kategóriás díjak kihez fognak kerülni.

A Fonyódi Kolbászfesztivál hagyományt teremtő céllal 2010-ben rendezték meg első alkalommal. A sikerét igazolja, hogy azóta közel félezer csapat mutatta be az ínycsiklandó finomságaikat a nagyközönség részére. Még a hazai kolbászcsászárság fellegvárából, Békéscsabáról is érkeztek szakértő kolbászkészítő mesterek. Az ország minden tájáról és határainkon túlról is ellátogattak a Balaton partjára a szakértő kolbásztöltők.

A Balaton legnagyobb téli gasztronómiai programja a Fonyódi Kolbászfesztivál 2019-ben is remek kulináris élményekkel várja az ínyenceket. A hosszan tekeredő kolbászokon és túlcsorduló pálinkákon kívül a program kiváló színvonalát még remek és szórakoztató előadások, néptánc és népzenei bemutatók, hazai és nemzetközi könnyűzenei előadók és koncertek garantálják. 

Az esemény évek az évek alatt a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai rendezvényévé vált, elismertségét tovább növelte az elmúlt években megrendezett Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet Településeinek Kolbásztöltő Bajnoksága, idén február 10-én 11:00 órakor ismét megrendezik a szervezők a nemes vetélkedést. Ezen a napon a színpadi produkciók nagy részét a résztvevő balatoni települések fellépői, produkciói adják. Így egy helyszínen megtekinthetjük a Balaton kulturális értékeit is. Figyelemfelkeltő produkcióként a települések csapatai a 2018-as évben körbe töltötték a Balatont kolbászból, amely szimbolizálja, hogy a Balaton minket mindig, télen és nyáron is összeköt.

A részletes programokért kattints IDE!

MTI Fotó: Lehoczky Péter