Átadták kedden a Jónak lenni jó kampány adományházát; a 160 négyzetméteres épületet a közmédia Jónak lenni jó kampányára ajánlotta fel egy vállalkozó. Egy erdélyi származású fiatal házaspár négy gyermekével kapott új otthont – hangzott el kedden az M5 kulturális csatorna híradójában.

MTI

A kiváló minőségű, energiatakarékos, kulcsrakész ház alapköveit júniusban tették le és pár hónap leforgása alatt készítették el példátlan összefogással – mondta el Dienstmann Tamás, az adomány felajánlója a műsorban. Mint elhangzott, 2018-at a Családok évének nyilvánította a magyar kormány, ezért döntött úgy Dienstmann Tamás, hogy egy  többgyermekes nagycsalád részére otthont ajánl fel. “Én úgy gondoltam, hogy mivel az építőipar fellendült és a jó isten ad, akkor osztozkodjunk” – fogalmazott a vállalkozó, aki arról is beszélt, hogy döntését spontán, minden üzleti megfontolás nélkül hozta meg.

A négy hálószobás, kertes ház értéke meghaladja a 40 millió forintot. Építését a család végig nyomon követhette, így az ő igényeiknek és ízlésüknek megfelelő új otthonba költözhetnek. A házat átvevő Tódor Gyöngyi a műsorban csodák sorozatának nevezte az adományt, szerinte “nagyon-nagyon hosszú idő, talán egy élet kell”, hogy fel tudják dolgozni azt, ami velük történt.