Eljött a várva várt nap, ma este elkezdődik a Trónok harca utolsó, nyolcadik évada, és végre kiderül, ki foglalja el a Vastrónt. Aki magyar felirattal ellátva szeretné nézni a sorozatot, az az amerikai premierrel egy időben, április 15-én, hajnali 03:00-kor teheti meg, viszont a szinkronos változat csak négy héttel később, május 12-én várható.

061.hu

Rajongók milliói várták ezt a napot, ma este indul a Trónok harca záró évada. Bár a nyolcadik lesz a sorozat legrövidebb évada, több epizód is jóval hosszabb lesz a megszokott egy óránál, ugyanakkor az első két rész csak 54 és 58 percet tesz ki.

Kevés részlet szivárgott ki, de annyit tudni lehet, hogy az utolsó évadban visszatér a képernyőre a sorozat valamennyi fontos karaktere. Azt csak a beavatottak tudják, hányan maradnak közülük életben a végére. A rajongók ugyanakkor messzemenő következtetéseket vonnak le abból, hogy Peter Dinklage (Tyrion), Nikolaj Coster-Waldau (Jamie), Lena Headey (Cersei), Emilia Clarke (Daenerys) és Kit Harington (Jon Snow, azaz Havas Jon) egyaránt 500 ezer dolláros gázsit kapott epizódonként, vagyis ők lesznek legtöbbet képernyőn. A kiadások egyébként az egekbe szöknek, epizódonként 15 millió dollárba kerül a befejező évad részeinek elkészítése.

Az első rész a várakozások szerint Winterfellben fog játszódni, és a készítők elmondása alapján jó pár ismerős helyszínt láthatunk majd kissé másként.

A rajongóknak nem kell elkeseredniük a befejezés után sem. Az HBO programigazgatója ugyanis már bejelentette, hogy készítenek egy, a történet egyik mellékszálát kifejtő újabb sorozatot. Vagyis a Trónok harca né­zőinek továbbra is lesz mire várakozniuk egy-másfél évig. A sorozatot április 15-től hétfőnként 20 órakor láthatják a nézők a mozicsatornán.