Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 6
 •  
  6
  Shares

A Muse február 22-én kezdi meg Simulation Theory elnevezésű, új világ körüli turnéját, ami Houstonban indul, majd Kanada után érkezik el Európába, ahol a Grammy-díjas rockbanda arénákban fog koncertezni. Többek között Budapesten is, az Arénában, ahol május 28-án játszanak majd. Az együttesnek 2015-ben jelent meg legutóbbi albuma, az volt a Drones, és a legújabb pedig, a turnénak is nevet adó Simulation Theory november 9-én jön ki.

MTI

Egyébként a Drones az év rockalbuma Grammy-díját kapta meg a két évvel ezelőtti gálán. A Devon megyéből 1994-ben indult brit csapat (Matt Bellamy – ének, gitár, billentyűs hangszerek; Chris Wolstenholme – basszusgitár, ének; Dominic Howard – dob, ütőhangszerek, szintetizátor,) megalakulása óta a Muse hét stúdióalbumot jelentetett meg, és ezek több mint 20 millió példányban keltek el világszerte. A világ egyik legjobb koncertzenekaraként emlegetik őket, számtalan zenei díjat nyertek már. A két Grammyjükön kívül többek között egy American Music, öt MTV Europe, két Brit, tíz NME és hét Q Awards tulajdonosai.

A gyakran a Queen 21. századi megfelelőjének nevezett Muse különböző műfajok és stílusok között egynsúlyoz, szeret új területeket felfedezni, kísérletezni. Az együttes titka elsősorban a szokatlan énektémákban, az érzelmes és szenvedélyes előadásmódban, Matt Bellamy különleges hangjában, az újszerű hangzásban rejlik. A Muse egyfajta elegye a progresszív rocknak, a glamnek, az elektronikának és a kísérleti zenének. Utóbbi miatt a Radioheadhez is szokták hasonlítani.

Azok a rajongók, akik a zenekar honlapján előrendelést adnak le november 9-ig a Simulation Theory albumra, a hivatalos rajongói klubtagokkal együtt elővásárlási lehetőséget kapnak a turnéra, amit november 13-án, 10 órától érvényesíthetnek. A budapesti koncertre a regisztrált Live Nation-tagoknak is lesz lehetőségük korábban jegyhez jutni. Ők november 15-én, 10 órától vásárolhatnak. A teljeskörű jegyértékesítés november 16-án 10 órakor kezdődik itt és itt. (Minden koncertjegy-tulajdonos jogosulttá válik az új album egy ingyenes példányára, amelyet december 3-tól lehet beváltani.)


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 6
 •  
  6
  Shares