Janet Jackson amerikai énekesnő, a Def Leppard angol rockegyüttes és Stevie Nicks amerikai énekesnő-dalszerző is bekerül jövőre a clevelandi Rock and Roll Hírességek Csarnokába. A rockmúzeum csütörtöki bejelentése szerint a 2019-es “újoncok” között van az angol Radiohead, a The Cure, a Roxy Music és a Zombies is.

MTI

Az All For You, a That’s the Way Love Goes és a Together Again című slágereket is jegyző Jacksonnak harmadik nekifutásra sikerült bekerülnie a csarnokba, csatlakozva testvéréhez Michaelhez, valamint a Jackson 5 formációhoz. Stevie Nicksnek ez lesz a második beiktatása, ugyanis a Fleetwood Mac együttes tagjaként egyszer már bekerült a rockhírességek közé.

Az énekesnő-dalszerző 1981-ben indította el szólókarrierjét a néhai Tom Pettyvel közös Stop Draggin’ My Heart Around című dallal, amelyet olyan slágerek követtek, mint az Edge of Seventeen és az I Will Run to You. Az Ohio állambeli Clevelandben található Rock and Roll Hírességek Csarnokába minden évben a könnyűzene történetének azon jelentős alakjait jelölhetik, akiknek legalább 25 évvel korábban jelent meg az első albumuk.

A jelöltekről egy művészekből, zenetörténészekből és a lemezipar képviselőiből álló ezerfős testület szavaz, és a nagyközönség is leadhatja a voksát a csarnok honlapján. A közönségkedvenc idén a Pour Some Sugar on Me és a Photograph című számokat jegyző Def Leppard angol hardrockegyüttes volt, amely Nickshez és a Roxy Musichoz hasonlóan első nekifutásra bekerült a csarnokba. A Radiohead angol alternatívrock-banda OK Computer című 1997-es lemezét a kilencneves évek egyik mérföldkövének tartják.

Az oxfordi gyökerű zenekart már tavaly decemberben is a nagy esélyesek között tartották számon, de a beiktatásra végül még egy kicsit várni kellett. A The Cure brit zenekar az alternatív rock egyik legjelentősebb formációja, amelynek olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Friday I’m in Love és a Boys Don’t Cry. A Love is the Drug és a More Than This című számokat jegyző Roxy Music az 1970-es évek progresszív rock szcénájának egyik legismertebb együttese volt.

A Zombies brit rock/beat/pop együttes az 1960-as években élte fénykorát a She’s Not There és a Time of the Season című dalokkal. A 34. beiktatási ceremóniát március 29-én tartják a brooklyni Barclays Központban. A rockmúzeum januárban közöl részleteket a jegyértékesítéssel kapcsolatban. A ceremóniát az HBO televíziós csatorna és a SiriusXM rádió is közvetíteni fogja.

Képforrás: Pitchfork