Végakaratához híven a kedden elhunyt Karl Lagerfeld divattervezőnek nem rendeznek sem egyházi, sem más nyilvános búcsúztatást a hamvasztása előtt.

MTI

Lagerfed saját divatmárkájának szóvivője szerdán elmondta, hogy a 85 évesen elhunyt divattervező végakaratát tiszteletben tartják. Felidézte, hogy Lagerfeld azzal viccelődött: “nem lesz semmiféle temetés, inkább meghalok”.

A divatcsászár még életében sokszor megismételte, hogy szeretné, ha halála után elhamvasztanák és azt kérte, hogy hamvainak egy részét adják hozzá az édesanyjáéhoz, másik részét pedig nagy szerelme, az 1989-ben AIDS-ben elhunyt Jacques de Bascher “titkos helyen őrzött” hamvaihoz.

Egy tavaly áprilisi lapinterjúban elmondta, azt kérte, hogy az édesanyjáéval összekevert hamvait szórják szét, sőt a macskájáét is, ha a Choupette nevű burmai szent templommacska előbb halna meg, mint ő. Az állat túlélte gazdáját.

Lagerfeld élete utolsó heteiben a Fendi és a Chanel új kollekcióját tervezte. Utolsó ruháit csütörtökön a milánói divathéten, majd március 5-én a párizsi divathéten mutatják be.

fotó: Facebook/Choupette Lagerfeld