Április 26-án újabb ingyenes bringásreggelivel várja a harmadik kerület a biciklin közlekedő városlakókat. A mára fővárosszerte ismertté vált programsorozat 2016-ban indult útjára a III. kerületben azzal a céllal, hogy az egészséges életmód és a kerékpáros közlekedés előnyeire hívja fel a figyelmet. A programhoz csatlakozott vendéglátóhelyek helyben sütött pékáruval, friss gyümölcslével és minőségi kávéval várják mindazokat, akik biciklivel indulnak útnak. Áprilisban a Cziniel Cukrászda és Kávéház, az Esernyős vagy a Rozmaring Kertvendéglő felé kell kanyarodni a napindítóért. 

061.HU

A bringásreggelik növekvő népszerűségének köszönhetően újabb óbudai vendéglátóhelyek csatlakoztak az akcióhoz. Február és október között minden hónap utolsó péntekén egyszerre három helyszínen, alkalmanként több száz kerékpáros reggelizett meg ingyen.

2018-ban további vendéglátóhelyek csatlakoztak a kezdeményezéshez, ebben az évben már összesen hét helyszínen (Esernyős, Cziniel Cukrászda és Kávéház, Rozmaring Kertvendéglő, This is Melbourne Too, Csillaghegyi Megálló, Pékesség, Jókenyér Pékség – Római) lehetett ingyenes bringásreggelit fogyasztani minden hónap utolsó péntekén reggel 7.00 és 9.00 óra között.

Az óbudai bringásreggeliket 2017-ben és 2018-ban is nyereményjátékokkal egészítették ki a szervezők, ahol a havi alkalomokon rendszeresen  résztvevők között az októberi zárórendezvényen értékes ajándékokat sorsoltak ki. A nyereményjátékot 2019-ben is meghirdetik, és egyúttal visszatérni a főleg gyerekek körében népszerűvé vált pecsétgyűjtő akcióhoz. Részletekért kattints ide!