Az amerikai rocker oldalági rokona a vadnyugati hősöknek, legyen a fején kalap, baseball sapka vagy éppen cilinder, mindegy, valahogy olyan, mintha gitár helyett a kezében egy 73-as winchestert fogna. Nemrég jelent meg Kid Rock Greatest Hits –You Never Saw Coming című gyűjteménye, és Slash Living The Dream című szólólemeze. Amcsi-rock, amit legjobb egy nagy benzinfaló szörnyetegben hallgatni, hogy elférjen még a kocsiban a Marshall, a Stato, és az aggregátor, ha éppen ahhoz támadna kedvük, hogy leszedjük a teátrális riffeket pihenésképpen egy kamionos parkolóban.

PZL – 061.hu

Kid Rock életművét összefoglaló válogatás pont olyan tarka, változatos, amilyen maga az Egyesült Államok föld – és vízrajza, a napfényes nyugger Floridától Seattle esős, szeles vidékéig, van itt minden a Rage Against The Machine-féle rapmetáltól a Johnny Casht megidéző fickós countryig. És persze van itt Mötley Crue, AOR-rock, minden, ami jól megszólal egy lakókocsis caravan campben… Amcsi balladák white thrash üzemmódban, Trump Bush, Chaney, Reagen portréi a szarvasagancs trófeák és az 1984-es Playboy Miss Márciusának poszterei között.

Kid Rock – aki néhány hónapig Pamela Anderson férje is volt 2006-ban – összerakott egy tetszetős válogatást, köztük olyan kiváló hiphop metál himnuszokkal, mint a Devil Without A Cause, a Bawitdaba. Ezek akkor is ütős dalok, ha hősünk kígyóbőr zakóban és filmgyári díszlet kalapban nyomja. Kid Rock mindent egyesít magában, ami az amcsi-rockot jellemzi, így belefér a rágógumi-pop First Kiss is, szóval, brahiból néha fel lehet tenni, mert ahhoz képest, hogy afféle déli-suttyó rock and roll, vér profi rockhamburger, amibe van minden, dupla sajt, dupla hús, és a zsömlébe még egy kis amcsi zászlót is beletűztek.

Slash Myles Kennedyvel és a The Conspirators-szel összehozott egy hobbi-rock albumot, ami ahhoz képest, hogy inkább szabadidős tevékenységhez köthető, mint a vérre menő rockoláshoz, kellemes szórakozást nyújt, sőt néhány száma simán rajta lehetne egy képzeletbeli új Guns Roses-albumon. Myles Kennedy nemcsak jó fazon, bika énekes és remek alkotótárs, de a zenekar is precízen lezenéli a két alapember lazán feltolt számait. Ahhoz képest, hogy olyan  gyenge a cover, mintha valami balkáni LSD vegyi üzemben készült volna, és ehhez képest a Pindur pandurok főcíme is kreatívabb, mégis egy erőtől duzzadó, rock  and rollal lekísért negyven perces permanens erekció dokumentálását kapjuk.

Szóval, ez egy afféle AOR-rock, meglehetősen koszosan, mocskosan és elképesztő feszesen. Semmi különös, csak profi rockolás, különösebb motivációk nélkül, mégis hallgatható, professzionális munka, olyan remeklésekkel, mint a The Call Of The Wild és a My Antidote… A Slash-féle LSD-bélyegek elvisznek ugyan a rock and roll paradicsomba, ahol a nők csinosak és a fű zöld, csak meglehetősen rövid ideig tart a túra, de legalább garantáltan túléljük.

Kid Rock
Greatest Hits –You Never Saw Coming
Warner
15 szám 60 perc

Slash Featuring Myles Kennedy and the Conspirators
Living Dream
Warner
12 szám 51 perc