Egy több mint harminc éve létező kanadai thrash metál zenekar, az Annihilator ad koncertet október 19-én az újbudai A38 hajón. A csapat a napokban megjelent új albumát, a Suicide Society-t bemutató turné keretében játszik Budapesten.

MTI

Az Annihilator 15. stúdiólemezét természetesen a napjainkra megmaradt egyetlen alapító tag, a gitáros frontember Jeff Waters írta, és a zenélés mellett a hangmérnöki, keverési és produceri feladatokat is ellátta. Most ismét ő volt az énekes is, ahogy az például az 1994-es King of the Kill, a két évvel későbbi Refresh the Demon vagy az 1997-es Remains album esetében történt – szerepel a szervezők ajánlóban. A 2003 és 2014 közötti időszak énekese, Dave Padden úgy döntött, hogy a turnézás okozta távollét és a zenekarral járó egyéb kötelezettségek helyett szeretne másra koncentrálni. Az új lemezen technikás, feszes, pattogós számok szerepelnek, Waters olyan legendák orgánumát idézi meg, mint Layne Staley (Alice in Chains), Ozzy Osbourne (Black Sabbath), James Hetfield (Metallica) vagy Dave Mustaine (Megadeth).

A banda dobosa jelenleg Mike Harshaw, a basszusgitáros Cam Dixon, utóbbi a King of the Kill lemez időszakában, vagyis húsz éve már zenélt a csapatban. A ritmusgitáros Aaron Homma. A zenekar az őszi európai turnét megelőzően néhány fesztivál erejéig már játszott a kontinensen, fellépett a Wacken Open Airen is. A következő évben Japán, Dél-Amerika és az Egyesült Államok is szerepel a tervek között.
Az Annihilatort két formáció kíséri a turnén: a Harlott nevű csapat Ausztráliából, az Archer a kaliforniai Santa Cruzból érkezik.