A Bach Mindenkinek Fesztivál idén 10. alkalommal kerül megrendezésre. A szervezők jubileumi célja az volt, hogy a nívó-díjas fesztivál újabb tízezrekhez vigye el a Johann Sebastian Bach muzsikáján átsugárzó szeretetet, örömöt és lelki békét, amelyek mindegyikére oly nagy szüksége van talán mindannyiunknak. Az összefogás ereje minden várakozást felülmúlt: 250 településen lesz jelen a fesztivál, és több mint 380 eseményen csendülnek fel a zene óriásának művei.

MINDEN PROGRAM INGYENES!

A programok ingyenessége egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy valóban mindenkinek módjában álljon megszerezni a koncertek lélekemelő élményét. És megtörténik az a csoda is, hogy még a háború sújtotta Ukrajnában,  a Kárpátalján élő magyarok körében is több mint tíz koncerten szólalhatnak meg a csodálatos dallamok, az összetartozás és a béke nagykövetei.

250 TELEPÜLÉS ÉS 380 PROGRAM!

Az idén már a Kárpát-medencén túl, a világ számos városának magyar diaszpórájához is eljut az eseménysorozat, így az  európai országok mellett Ausztráliában, Kanadában és az Egyesült Államokban is hallhatóak lesznek a barokk zenefejedelem ismert szerzeményei.

„TEMPLOMOK A SZÍVBEN, ZENE A SZÍV TEMPLOMAIBAN”

A fenti fesztivál-mottó alá, fellépőink közé ugyanúgy felsorakoznak a Kossuth- és Liszt-díjas művészek és a híres zenekarok tagjai, mint a templomi vagy éppen zeneiskolai együttesek, kórusok és a rangjukat fiatalon megalapozni induló előadók. Legyen szó hagyományos előadásról, modern hangszeres prezentációról, a Bach művészetével számos rokonvonást felmutató magyar népzenéről vagy az évszázadokon átívelő hasonlóságokat tartalmazó jazz- muzsikáról, a zene óriása által a hangjegyekből épített hatalmas templomban mindenki csodás élményre, egyszersmind lelki békét adó otthonra lelhet. A Bach Mindenkinek Fesztivál fővédnöke Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, zenei védnöke Vásáry Tamás Kossuth- és Prima Primissima Díjas zongoraművész, karmester. A fesztiváligazgató Kovács Zalán László tubaművész. A koncentrált nyitó
időszakot követően a fesztivál mind közönség előtt, élőben előadott, mind streamelt koncertjei lefedik a teljes 2024-es évet. Minden program ingyenesen látogatható, de természetesen regisztráció köteles lehet. A Bach Mindenkinek Fesztivál idén is a jótékonyság szolgálatába áll, melyről részletek a fesztivál honlapján találhatóak.

Kovács Zalán László fúvós hangszerek

A BACH SZÜLETÉSNAPJÁT ÖVEZŐ, NYITÓ IDŐSZAK JELENTŐSEBB
KONCERTJEI:

03.16. 18:00 Kecskemét – református templom
Bach Mindenkinek Fesztivál nyitókoncertje
Korál és népdal
Peter Guy (Ausztrália) orgonaestje
Közreműködnek a Zeneakadémia Kodály Intézetének hallgatói
03.18. 18:00 Budapest – MOMkult
Hegedűs Endre Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész
Kovács Zalán László tubaművész
Julianna Református Általános Iskola Kórusa
03.19. 19:00 Budapest – Klauzál Ház
Készenléti Rendőrség Fúvószenekara
Vasas Művészegyüttes kamarazenekara
03.20. 18:00 Budapest – Országos Rendőrségi Igazgatási Központ
Bach Mindenkinek Fesztivál gálakoncertje
Faragó Laura Kossuth-díjas énekművész
Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium népzene tanszaka
Budapesti Énekesiskola Kórusa
Budapesti Rendőr-főkapitányság Kórusa

03.23. 16:00 Budapest-Kálvin téri református templom előtt
Közös koráléneklés
Énekeljünk együtt!
Kísér: MH Budapest Helyőrségi Zenekara
Vezényel: Erdélyi Dániel karmester
03.26. 18:00 Gödöllői Király Kastély
Magyar Honvédség Központi Zenekara

További, részletes információk a fesztivál honlapján érhetők el: bachmindenkinek.hu