Páratlanul tartalmas és színes évaddal a háta mögött készül évadzáró születésnapi koncertjére a Zene Lelkéről elnevezett kamarazenekar. A hagyományokhoz híven idén is június 20-án, az Óbudai Társaskörben ünnepli e felejthetetlen napot az együttes.

A korábbi születésnapi koncertekhez hasonlóan most is egy különleges vendégművész érkezik a kamarazenekarhoz: Sasha Parker hegedűművész, aki a 2022-ben megrendezett V.
Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny díjazottjaként léphet fel az Anima Musicae Kamarazenekarral. Mozart B-dúr Divertimentojával alapozzák meg az ünnepi hangverseny örömteli hangulatát, ezt követően az ifjú tehetség, Sasha Parker szólójával Mendelssohn d-moll hegedűversenye csendül fel. A szünet után ismét egy ,,szórakoztató zene” következik, azonban egészen más korstílusból: Derecskei András Divertimentoját adja elő az Anima Musicae Kamarazenekar, melyet első alkalommal hallhat a budapesti közönség.

A koncert zárásaként pedig a vonószenekari repertoár egyik legkedveltebb műve, Dohnányi Ernő Szerenádja hangzik el, Dmitrij Sitkovetsky kamarazenekari átiratában. Megannyi felejthetetlen koncerttel, turnékkal, lemezfelvételekkel idén is rendkívül sikeres évadot zárhat az Anima Musicae Kamarazenekar. Nagy érdeklődés övezte zeneakadémiai és Nádor termi sorozataikat, a Filharmónia Magyarországgal együttműködve egész évben járták az országot, több ezer gyermeknek mutathatták meg a ,,zene lelkét”, külföldi fellépéseik során pedig számos országba vihették el a magyar kultúrát. A 14. születésnapját ünneplő Anima Musicae Kamarazenekar a jövő évadra is fantasztikus koncerteket ígér. Zeneakadémiai Grandioso koncertsorozatukra a világ legkiválóbb művész-párosait hívták meg: vendégszólistáik lesznek Alexandra Troussova és Kirill Troussov, Alexander Sitkovetsky és Maxim Rysanov, valamint Baráti Kristóf és Kelemen Barnabás is. Bérletek már kaphatók, a jövő évad további koncertjeiről pedig hamarosan tájékozódhatnak a kamarazenekar honlapján. A június 20-i születésnapi koncertre jegyek online, valamint az Óbudai Társaskör jegypénztárában is megválthatók.