Adele öt év kihagyás után jövőre ismét turnéra indul: a brit énekesnő számos európai helyszínen fogja népszerűsíteni rekorddöntő, 25 című új albumát.

MTI

A koncertsorozat február 29-én kezdődik az észak-írországi Belfastban. Adele korábban azt mondta, hogy magányosnak érzi magát turné közben. A 27 éves előadó azonban most egy Facebook-videóban örvendeztette meg rajongóit a hírrel, amely szerint 2011 óta először turnéra indul. Mint fogalmazott: “megkönnyebbültem, hogy végre elmondhatom nektek, hogy természetesen útra kelek és alig várom, hogy mindnyájatokkal találkozzam”.

A Nielsen Music piackutató cég szerint a 25 című korongból rekordot jelentő 2,4 millió példány fogyott az Egyesült Államokban a megjelenését követő első négy napban, míg Nagy-Britanniában 737 ezer példányt kapkodtak szét a rajongók az első héten. Az albumról származó első kislemez, a Hello, az Atlanti-óceán mindkét oldalán sláger lett.
A magasba szökellő eladási adatok egyik oka, hogy a lemezt nem lehet meghallgatni internetes zeneszolgáltatókon, csak CD-n vagy letöltve lehet megvásárolni. Az amerikai székhelyű Pandora online rádió azonban a héten jelentette be, hogy a korong összes dalát játssza.