Csaknem 60 magyar formatervező egyedi tárgyait és különleges szolgáltatásait kínálja az idei Ajándék Terminál jótékonysági dizájn aukciója, amelyet a karácsonyi vásár megnyitóján, december 3-án tartanak a Terminál Étteremben Budapesten.

MTI

Az aukción befolyt összeggel az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját segítik a szervezők. Az ötödik alkalommal megrendezendő Ajándék Terminál karácsonyi vásár december 23-ig várja az érdeklődőket a Design Terminálban innovatív tehetséges fiatal dizájnerek termékeivel – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A jótékonysági árverésén a dizájn kedvelői licitálhatnak többek között Abodi Dóra divattervező klasszikus crop topjára, amelynek kikiáltási ára 40 ezer forint. Ugyanennyiről indulhat a licit a nemrég indult Artlocator Magazine első  címlapfotójáért, míg Nemesi Anna ötvös-ékszerkészítő ezüst fülbevalója 14 ezer forinttól kelhet el.

Toronyi Péter formatervező Paprikum elnevezésű betonszürke fűszerőrlője 12 ezer forinttól, a Page Plié egyedi, saját fejlesztésű technológiával készült újságtartó asztalkája 32 ezer forinttól cserélhet gazdát. A Romani Design roma motívumokkal díszített egyedi tervezésű, kézműves technikával készült táskájára 32 ezer forinttól, míg két darab 10 napos Művészetek Völgye bérletre és a hozzá tartozó dedikált pólóra 27 ezer forinttól kelhet el.

A vásár mellett több szakmai program is várja az érdeklődőket. December 10-én Hosszú Lépés séta címmel a belvárosban működő műhelyeket fedezhetik fel az érdeklődők, december 19-én az Oh my Cake című programon karácsonyi édességek különleges ünnepi dekorációit mutatják be a részvevőknek. December 5-én és 19-én a Hello Wood alkotócsoport tagjaival karácsonyfa-készítő workshopot, december 12-én bútorkészítő workshopot tartanak.    

A Design Terminál 2010 óta rendezi meg a karácsonyi vásárt, amellyel többek között a kiemelkedő tehetségű magyar tervezők és a nagyközönség találkozását kívánja segíteni.

Vezető kép: Instyle.hu