Kicsivel több mint egy év múlva, 2017 januárjában jelenik meg a néhai H. G. Wells A világok harca című science-fiction regényének folytatása.

MTI

Az angol Stephen Baxter által jegyzett The Massacre of Mankind című regényben Wells történetének marslakói újra megszállják a Földet, tanulva az első látogatásukkor elkövetett hibáikból. A Gollancz kiadó 2017. január 19-én jelenteti meg a művet nyomtatott és elektronikus formában. Az 1898-ban megjelent Wells-regény szerzői jogai 2016. december 31-én járnak le. Baxter tollából származik Wells 1895-ös regénye, Az időgép hitelesített folytatása is, az 1995-ben megjelent Időhajók – emlékeztetett a BBC News.

A stúdiók valószínűleg ádáz harcot fognak vívni a The Massacre of Mankind megfilmesítési jogaiért, hiszen az eredeti mű alapján készült 2005-ös mozi (Világok harca), Tom Cruise-zal a főszerepben és Steven Spielberggel a rendezői székben, mintegy 600 millió dolláros bevételt hozott világszerte. Wells regényéből számos film-, rádió-, képregény-, videojáték- és sorozatfeldolgozás született. Ezek közül a leghírhedtebb az Orson Welles által rendezett 1938-as rádiójáték. Orson Wellesék az Egyesült Államokba helyezték át Wells eredetileg Angliában játszódó science-fiction regényét, és “élő közvetítést” adtak az ellenséges földönkívüliek landolásáról New Jersey államban, majd a New York elleni sugár- és gáztámadásról, ami miatt pánik tört ki, mivel néhány hallgató valósnak hitte az eseményeket.