Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Történelme legnagyobb premierjére készül Hollywood: bár a Star Wars: Az ébredő Erő csak hétfőn debütál a meghívott közönség előtt három moziban a filmek városában, még az Oscar-gálákra sem készülnek akkora felhajtással, mint erre a Hollywood Boulevard környékén.

MTI

 A bemutató miatt a sugárút jókora részét már csütörtök éjjeltől lezárták, és elkezdődött annak az óriási, fehér sátornak az építése, amely alatt a híres hollywoodi sztárok vonulnak majd. “Ez sokkal nagyobb mint az Oscar” – jelentette ki egy produkciós menedzser a The Hollywood Reporternek. Az Oscar-ceremóniát február végén rendezik meg, ahhoz egy háztömbnyit zárnak le a Hollywood sugárútból, most viszont öt háztömbnyit – fűzte hozzá. A lezárt szakaszon a járdákon lehet gyalogosan közlekedni, és a boltok is nyitva vannak, de néhány bolttulajdonos úgy döntött, hogy hétfőn zárva tart majd.

Bár a premierről nem hoztak nyilvánosságra részleteket, a Disney és a Lucasfilm hivatalosan értesítette a meghívott vendégeket, mely mozikban lesznek a hétfői vetítések, mindhárom a Hollywood Boulevard lezárt szakaszára esik: a Dolby Színház (ahol az Oscar-díjkiosztókat tartják), az El Capitan Színház és a TCL Kínai Színház is. A Kínai Színház előtt, amelyben 1977-ben az első Star Wars-film premierjét rendezték, már december 5. óta táboroznak a rajongók december 17-i, csütörtök esti első előadásra várva. (A film észak-amerikai forgalmazása pénteken kezdődik.) A hétfői VIP-premier idejére el kell hagyniuk a helyszínt, de a TCL közölte, hogy megőrzi sátraikat, amíg vissza nem térhetnek a sorba.

A J. J. Abrams rendezésében forgatott Star Wars: Az ébredő Erő az első Star Wars-film, amely háromdimenziós változatban is debütál. A hetedik Star Wars-film országos premierjét Amerika-szerte számos rendezvényen ünneplik. New Orleansban az ezer tagot számláló Mardi Gras klub szerdára pizsamás, pattogatott kukoricás maratoni vetítést szervez az első Star Wars-trilógiából. Az űreposz inspirálta klub száz tagja aztán csütörtökön rezes bandával vonul fel a film ihlette jelmezekben a francia negyedben természetesen a Csillagok háborúja zenéjére.

Egy pennsylvaniai autós mozi 63 éves fennállása óta először nyit ki a téli moziszezonban a film miatt. A texasi Austinban pedig a legelvakultabb rajongók számára Star Wars-maratont rendez egy mozi az összes eddig bemutatott epizódból: a verseny addig zajlik – 16 óra után újrakezdve a sorozatot -, amíg már csak egyetlen résztvevő van ébren. A győztes jutalma hétéves mozibérlet és egy Star Wars-ajándék. A filmre rekordszámban fogytak el elővételben a jegyek Észak-Amerikában. Több száz premierheti vetítésen már telt ház van, ugyanakkor a boxoffice-elemzők szerint még mindig vannak olyan mozik, ahol jegyet lehet venni a produkcióra sorban állás nélkül.

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •