A Star Wars legendás főcímdala a filmtörténet legismertebb és legkedveltebb dallama, évtizedek óta a popkultúra részét képezi. Az új Star Wars-film zenéjét, akárcsak az előzőekét, az ötszörös Oscar-díjas John Williams szerezte, az egyes tételeket pedig a filmrendező, J.J. Abrams jegyzetei egészítik ki. 

MTI

„Imádtam a filmek zenéjén dolgozni, igazi kiváltság és kihívás ez számomra. Úgy érzem, még mindig a messzi-messzi galaxisban vagyok. Valójában sosem hagytam el azt, hiszen az összes filmen dolgoztam. De ez most új. Ez most más. De tökéletesen illeszkedik a Star Wars szellemiségéhez” – nyilatkozta a zeneszerző.

A Csillagok Háborúja zenéit eddig a legendás londoni Abbey Road stúdióban rögzítették, de Azébredő Erő soundtrackjét a hagyománytól eltérően Los Angelesben vették fel egy nagy tekintélynek örvendő, filmekre specializálódott zenekarral. A munkálatok hosszú hónapokig folytak a speciális effekteken dolgozó csapattal és a vágókkal közösen.A közönség egy olyan hanganyagra számíthat, mely megtart klasszikus elemeket, és tökéletesen és észrevétlenül fonódik a film „szövetébe” – ahogy azt Williams hívja.