Vajon hány órából kellene állnia egy napnak, hogy minden sorozatra jusson ideje az embernek, hiszen az idén megjelent több mint kétszáz sorozat tulajdonképpen akár az egész évet felemészti, de nyilván a sorozatrajongók ezt nem bánják. 

Aztán, hogy 2015-ben lesznek-e új True Detectivek, The Affairok, vagyis most már tényleg megyünk-e az újító sorozatok irányába az majd elválik, mindenesetre a visszatérő sorozatok mellett (Banshee, Orphan Black, Hannibal stb…) egészen érdekes alapötleten nyugvó szériák érkeznek, szóval most jól meg is nézzük az legérdekesebbnek tűnő 2015-ös újonc sorozatok előzetesét, természetesen csak az év első felére lebontva, hiszen nem tudjuk, hogy a csatornák milyen sorozatokkal készülnek a 2015/2016-os sorozatévadra, ahogy néhány már beígért sorozat premier időpontjával (pl. az idegeninváziós The Whispers) sem vagyunk tisztában.

Decemberben kellett volna debütálnia a Powers című sorozatnak, amelynek főhősei szuperképességekkel elkövetett bűnesetek után nyomoznak, ám mivel nem érkezett meg valószínűsíthetjük, hogy a Sony áttolta januárra a premiert.

Január 4-én érkezik a Galavant, amely egy kosztümös, musicales mókázás lesz és az ABC tavalyi midseasonjából ítélve kábé három rész után lekerül majd a képernyőről, de persze majd elválik, hogy megtalálja-e a közönségét.

Január 6-án érkezik az ABC-re a Marvel’s Agent Carter, amely az Amerika kapitányból ismert Peggy Carter történetét meséli el, a Marvel ugyanis ezzel a sztorival bővítené tovább a SHIELD ügynökeivel már kitaposott tévés Marvel-univerzmot, de valószínűsíthetjük, hogy a Marvel Bosszúállók-filmjeihez is kapcsolódik majd a sorozat.

Január 7-én érkezik a Book of Negroes, amely a CBS-re és a BET-re érkezik. A minisorozat egy Aminata Diallo nevű afrikai nőről szól, akit rabszolgakereskedők elhurcolnak valahová Dél-Karolinába.

Szintén január 7-én érkezik az Empire, amely egy hip-hop dráma lesz, többek közt Terrence Howard és a Person of Interetsből tavaly leváló Taraji P. Henson főszereplésével.

Nem újonc, mégis az új sorozatok közé soroljuk a Broadchurch 2. évadát, hiszen az ITV-n január 9-én debütáló 2. évad egy teljesen új ügyet hoz majd nekünk.

Január 11 – én érkezik az HBO Togetherness című vígjátéksorozata, amit itthon Együttlét címmel láthatunk majd a csatornán.

Január 12-én érkezik a MTV ex-zenecsatorna első thrillersorozata az Eye Candy, amelyben egy fiatal lány egy társkeresős profil alapján úgy véli, hogy megtalálta a város nőit rettegésben tartó sorozatgyilkost.

Január 14-én az FX komédiacsatonáján, az FXX-en debütál a Jay Baruchel nevével fémjelzett Man Seeking Woman, amire már csak azért is érdemes odafigyelni, mert a csatorna szállította 2014 egyik legjobb újonc komédiáját a You’re The Worst-öt.

Január 16-án a Helix 2. évadával párban érkezik a SyFy Twelve Monkeys (12 Majom) adaptációja, amelynek a hírek szerint nem sok köze lesz a mozifilmhez, azonban annál több köze lesz a film alapjául is szolgáló novellához.

Január 22-én érkezik a tavaly végül be nem rendelt Backstrom, de immár nem az CBS-re, hanem a FOX-ra amely vevő volt Rainn Wilson kissé betegnek tűnő nyomozós sorozatára.

Január 25-én jön a History Sons of Liberty címet viselő minisorozata, amelyben A búra alattból és a Breaking Badből is ismerős Dean Norris alakítja majd Benjamin Franklint.

Január 29-én talán új brit kedvencre akadunk, ugyanis ekkor érkezik a Fortitude címet viselő sorozat, amelyben a világ legbiztonságosabbjának tűnő helyén történik gyilkosság, ami alaposan felbolygatja a helyi viszonyokat.

Február 5-én érkezik az Allegiance, amelyben egy orosz ügyekre specializálódott CIA elemző rájön, hogy a szülei valójában orosz kémek. Helló The Americans.

Február 8-án aztán visszatér kedvencünk Saul Goodman, aki a Breaking Badből kivált Better Call Saulban mutatja meg hogyan tudja kivágni magát és ügyfeleit e nehéz helyzetekből.

Február 18-én érkezik a Magyarországon forgatott kanadai kémsorozat, az X Company.

Valamikor februárban érkezik majd a The After című sci-fi sorozat, amelynek pilotját tavaly tett közszemlére az Amazon és amely azonnal berántott minket. De mint a….

Március elseje piros betűs nap lesz a 2015-ös naptárban. Ekkor érkezik ugyanis az Ausztrál eredeti alapján készült Secrets and Lies (itthon az AXN adja majd pár nappal a premier után Titkok és hazugságok címen). A sorozatban Ryan Phillippe holtan találja a szomszéd 4 éves kisfiát, azonban szemtanúból hamar gyanúsítottá lép elő.

De ezen a napon jön a Last Man on Earth, amelyben Will Forte alakítja a világ utolsó férfiját.

Szintén ekkor premierel a Battle Creek, a Breaking Bad alkotójának új sorozat amely egy összeférhetetlen rendőrpárosról szól, akik épp tűz és víz jellegük miatt tudnak rendet rakni az utcákon.

Március 4-én érkezik a CSI kiberbűnözős spin-offja a CSI: Cyber, amelyből már ízelítőt is kaptunk az anyasorozat tavalyi évadában.

Március 5-én érkezik a Dig, az USA Network összeesküvéses-rejtélyes sorozata, amelyben Jason Isaacs ered majd évezredes titkok nyomába.

Szintén ezen a napon jön az American Crime, amely egy rasszizmust feldolgozó jogi dráma lesz.

Március idusán jön az E! sorozat a The Royals, amely egy kitalált brit királyi család nem mindennapjait mutatja majd be.

Március 31-én érkezik a The Dovekeepers amely egy bátor nő túlélésért folytatott harcát mutatja be Maszada ostroma alatt.

Április 5-én érkezik az Odyssey című drámasorozat, amelyben három idegen élete kapcsolódik össze egy katonanőé, egy ügyvédé és egy politikai aktivistáé, akik egy nemzetközi összeesküvésre bukkannak.

Szintén ezen a napon jön az A.D. amely a nagysikerű A Biblia sorozat folytatása (előzménye) lesz.

Végül, még az első felében megérkezik végre a Wayward Pines, amelyet sokan már most új Twin Peaks-nek kiáltanak ki. A sorozatban egy titkosügynök érkezik egy festői, a külvilágtól szinte teljesen elzárt kisvárosba, hogy megtaláljon két eltűnt ügynököt, de válaszok helyett csak újabb kérdésekre bukkan, ugyanis a városban semmi sem az aminek látszik.

Forrás: filmsor.net

Vezető kép: deviantart.net