Öt hónapot csúszik a Belváros egyik legcsodásabb épületének, a Párizsi udvarnak az újraélesztése, ugyanis előre nem látott statikai problémákkal találták szembe magukat a kivitelezők. Így az Unbound collection by Hyatt franchise lánc második európai tagjaként megnyitó Párisi Udvar Hotelt várhatóan 2018 ősszel adják át. 

061.hu

Az elmúlt időszak során olyan súlyos statikai problémákkal kellett szembenéznünk, melyeket a ház korábbi dokumentációiból, az épületdiagnosztikai vizsgálatból nem tudtunk meg, és ezek meghosszabbították a kivitelezésre szánt időt. A csúszás oka egyértelműen a ház több évtizedes elhanyagolásából, valamint dokumentációs hiányokból következik.  A Párisi Udvar az ország elsők közt épített vasbeton szerkezetű épülete, akkoriban az ilyen típusú kivitelezési megoldások még kiforratlan technológia mentén zajlottak, továbbá az alkalmazott anyagok összetétele is merőben különbözött a mostanitól. Ráadásul az elmúlt 35-40 évben egyáltalán nem végeztek az épületen szakszerű karbantartást, ezért a felső két szint átázott, a szerkezetek fagykárosodást szenvedtek. Mindezek okán újabb 1500 m2 födémet – melyek a próbaterhelésnek nem feleltek meg – kellett elbontanunk, ez például szintén lassította az építkezés menetét. Célunk, hogy a Párisi Udvar historikus épülete teljes pompájában visszakerüljön a budapesti látványosságok közé. Korábbi számításainkkal, a 2018 júniusi átadással ellentétben, az állványzatot május-júliusban tervezzük elbontani, ősszel pedig átadjuk a kész épületet” – tájékoztatott portálunkat az építkezésről Hermesz János projektmenedzser.

Az jó hír azonban az, hogy december 23-án a Petőfi Sándor utcában lévő építési terület áthelyezésével ismét megindulhat forgalom az eddig lezárt szakaszon. Fontos kiemelni, hogy így a 15-ös és a 115-ös autóbusz szombattól a Gyöngyösi utca M; illetve az Árpád híd M felé ismét a Kecskeméti utcán és a Petőfi Sándor utcán át közlekedik