Fiatal képzőművészek munkáiból nyílik kiállítás az NKA Fesztiválhajón szeptember 24-én; a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) 25 év, 25 nap, 25 esemény című programsorozata keretében megrendezett tárlatot a látogatók dunai sétahajózás közben is megtekinthetik.

MTI

Az NKA idén ünnepli alapításának negyedszázados évfordulóját; a jeles esemény alkalmából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) a 25. életévüket 2018-ban vagy 2019-ben betöltő képző- és iparművészek műveiből rendez kiállítást. A meghirdetett pályázatra jelentkezők közül szakmai bíráló bizottság választotta ki azt a tizenkét alkotót, akik műveit a fesztiválhajón mutatják be – közölte az MTI-vel a MANK.

Az NKA Fesztiválhajó szeptember 24-én 10, 12 és 14 órakor fog elindulni a Jászai Mari téri 7-es kikötőből, az érdeklődők így városnézéssel egybekötve tekinthetik meg Ágoston Kristóf, Bilak Krystyna, Dóra Ádám, Farkas Gabriella, Gerber Márton László, Kalán Viktória, Kelemen Bíborka, Klájó Adrián, Nagy Dániel, Pertics Flóra, Süttő Anikó és Tüdős Anna munkáit.

Az Orgován Kinga által rendezett kiállítás megtekintése, illetve a sétahajózás ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött az [email protected] címen.

A 25 év, 25 nap, 25 esemény fesztivál részletes programja az NKA honlapján érhető el; a rendezvénysorozathoz külön programfüzet is készült.