A napokban megjelent látványterveken nem csak az látható milyen kép fogadja majd az M3-as metró utasait a megújuló állomásokon, az új állomásnevek is felfedezhetők. – írja friss közleményében a BKV.

Az M3-as metróvonal utastájékoztató rendszerének mind arculatában, mind tartalmában illeszkednie kell az általános budapesti utastájékoztatási rendszerbe a rekonstrukció után. A metrófelújítás során megtörténik a hirdetmények, feliratok, tájékoztató elemek cseréje, és egyúttal az állomások nevének pontosítása is, ami így külön költség nélkül megtehető.

Íme az új állomásnevek:

  • Újpest-Központ állomás új elnevezése Újpest-központ

Az állomásnév a magyar helyesírás vonatkozó szabályára tekintettel változik.

  • Újpest-Városkapu állomás új elnevezése Újpest vasútállomás

A metróállomás elnevezése a BKK utastájékoztatási gyakorlatának megfelelően módosul, a vasúti átszállási kapcsolatra való egységes utalásnak megfelelően. (Ugyanezen elv miatt kapta az M4-es metró végállomása is a „Kelenföld vasútállomás” nevet.)

  • Árpád híd állomás új elnevezése Göncz Árpád városközpont

A XIII. kerület érintett városrészének hivatalos neve Göncz Árpád városközpont. A kerület polgármestere kezdeményezte az Árpád híd tömegközlekedési megállóinak Göncz Árpád városközpontra történő átnevezését. A javaslat elfogadásra került, így az M3-as metróvonal Árpád híd metróállomásának új elnevezése Göncz Árpád városközpont lesz a korszerűsítés után.

  • Kőbánya-Kispest állomás új elnevezése Kőbánya-Kispest vasútállomás

Vezető képen a Göncz Árpád városközpont (Árpád híd)/ m3felujitas.hu