Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Vincze Lilla, a KFT, az Emelet és a Republic, Keresztes Ildikó, Varga Miklós, Szikora Robi és az R-GO, a Beatrice., Vastag Csaba, Vikidál Gyula, Homonyik Sándor és a Piramis-évek lesznek a fellépői 2019. június 16-án, vasárnap este a Hősök terén az ingyenes Szabadságkoncertnek.

061.HU

A magyar Kormány az 1989–90-es rendszerváltoztatás évfordulóját „30 éve szabadon” emlékévvé nyilvánította. Az emlékév lebonyolításáért felelős kormánybiztos Schmidt Mária történész professzor, a Terror Háza Múzeum főigazgatója. A rendszerváltoztatás az 1956-os forradalom és szabadságharc mellett a XX. század másik olyan eseménye, amellyel a magyarok kivívták az egész világ megbecsülését. A magyarok, ahogyan a térség népei is, saját kezükbe vették sorsuk alakulását, nem voltak hajlandóak tovább eltűrni az idegen uralmat, és a rájuk kényszerített kommunista diktatúrát.

A Szabadságkoncert házigazdája Nagy Feró, a koncerten fellépő zenekarok három-három dalt játszanak el, a szólisták pedig közös dalokat is énekelnek. A rockzenekarokat a kibővített Liszt Ferenc Kamarazenekar 40 szimfonikus zenésze, és egy 30 fős kórus, karmester vezénylésével kíséri. A Szabadságkoncert dalai a szimfonikus zenekari és a kórus kísérettel olyan egyedi hangzással szólalnak meg, ahogyan eddig még sohasem.

A fellépők már napok óta próbálnak, összesen mintegy 40 órányi közös zenéléssel készülnek a koncertre. Különleges, három részből álló, összesen 34 méter szélességű színpad épül a Szabadságkoncertre a Hősök terén, a Műcsarnok és a központi szoborcsoport közé, a dalokat egyedi háttér-vetítések kísérik majd, megidézve a rendszerváltoztatás korát is.

Június 16-án 18.30-tól DJ Dominique a rendszerváltoztatás korának dalaival hangolja a koncertre a nézőket. A koncert nyitányaként 20.00-kor a Magyar Honvédség Gripen vadászrepülőgépeinek köteléke húz át a Hősök tere felett. A koncert tűzijátékkal, fényfestéssel és különleges, sok-sok drónnal bemutatott képpel ér véget.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •