Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 100
 •  
  100
  Shares

Vitán felül álló tény, hogy a budai oldal talán legnépszerűbb és legizgalmasabb közparkja, számtalan rendezvény helyszíne, a Millenáris, amelynek felújítási munkálatainak első üteme lezárult. A park, korszerű játszótérrel, új zöldfelületekkel és mélygarázzsal bővült – mondta Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere pénteken, a Millenáris Széllkapu első szakaszában elkészült területek sajtóbejárásán, Budapesten. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, hogy a kerület vezetése elkötelezett azért, hogy minél nagyobb legyen a zöldterület. A beruházással a II. kerület belső részének legnagyobb közparkja jön létre.

Az eseményen jelen volt Varga Mihály pénzügyminiszter is, aki hangsúlyozta, hogy a Millenáris park területén a Ganz régi gyáregységei álltak használaton kívül a megújulás előtt, amelyről 2014-ben döntött a kormány. Támogatják a Budai Irgalmasrendi Kórház befejezését, valamint a Frankel Leó úton szakrendelő építését.

A kerület polgármestere mérföldkőnek nevezte azt, hogy a volt Ipari Minisztérium helyén több száz fával borított zöldterületet alakítottak ki, Buda szívében egy igazán fenntartható beruházás valósult meg. Ezúton megköszönte a környékbeli lakosok türelmét és megértését az építkezésekből adódó kellemetlenségek miatt, péntektől a forgalomkorlátozások is megszűntek a Millenáris körül. Láng kiemelte, hogy az 500 férőhelyes mélygarázsban a környék lakói januártól kedvezményes éjszakai parkolási lehetőségre számíthatnak. A park új – több korcsoportot kiszolgáló játszótere – külön világítást kapott, emellett jól kiegészíti a park másik, régóta népszerű Zöld Péter tematikus játszóterét.

Az egykori minisztériumi irodaházmonstrum bontásával öt éve kezdődött a Millenáris park és a Margit körút közötti elhanyagolt terület rendbe tétele. Most a Millenáris revitalizációja során többek között az utcabútorokat és térköveket esztétikusabbra és tartósabbra cserélték, a tó új gépészetet kapott és a park teljes növényzete megújult. A parkba közel 330 előnevelt fát telepítenek, a zöldfelület nagysága pedig meghaladja majd a 13 ezer négyzetmétert.

Jó hír, hogy a Millenáris Park új, több korosztály igényeit kiszolgáló játszótér-együttesét is birtokba vehetik a gyerekek. A Margit körúton a Kis Rókus utca és a bevásárlóközpont között közlekedő gyalogosoknak már nem kell a Széna tér felé kerülniük, és befejeződtek a munkálatok a Kis Rókus utca parkkal határos járdáján is.

Fotók: II. kerület Facebook


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 100
 •  
  100
  Shares