A BKK a MOL Bubi Facebook-oldalán tette közzé az első 360 fokos technikával készült kisfilmet, amely Budapest látványos helyszíneit, érdekességeit bemutatva biztat a MOL Bubi közbringarendszer használatára. A 4 perces kisfilm érdekessége az a 360 fokos videófelvételi technika, ami lehetővé teszi, hogy – ellentétben a „hagyományos” filmekkel – nem csak egy adott irányba nézhetünk, hanem okostelefonon a telefon, számítógép képernyőjén pedig az egér mozgatásával szinte bármerre.

BKK

Az első különleges technikával készült epizód – amelyet hamarosan újabbak követnek – a történelmi Buda titkait járja végig almazöld kerékpárral, és a túra során kerékpáros közlekedési tanácsok is elhangzanak. Az innovatív technikával készült kisfilmben nem csak egy adott irányba nézhetünk, hanem 360 fokban bármerre, ez pedig különleges, valósághű élményt nyújt. A filmekhez angol felirat is készült, így a fővárosba látogató turisták is kedvet kaphatnak nemcsak Budapest felfedezéséhez, de a MOL Bubi közbringarendszer használatához is. Az innovatív megoldásokat felvonultató MOL Bubi 2014-ben indult el. Azóta is fontos szempont az újítások feltérképezése és beépítése a rendszerbe.

A technikának köszönhetően a különleges, valósághű élményt nyújtó videósorozat első részében a történelmi Buda titkait ismerhetik meg a MOL Bubival közlekedő túravezető kommentárjának segítségével. A kisfilmben kevésbé ismert történetek, érdekességek hangzanak el Buda utcáiról, bemutatva közben azt is, hogy milyen élmény felfedezni mindezeket a titkokat két keréken. A videók célja nemcsak turisztikai ismeretterjesztés, hanem az is, hogy biztonságos közlekedési tanácsokkal segítsék a MOL Bubival közlekedőket.

2014-ben 76 gyűjtőállomással indult a közbringarendszer, amely a felhasználók körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend, aminek köszönhetően a BKK folyamatosan bővíti a rendszert. Az elmúlt két évben további 23 gyűjtőállomást és 50 új kerékpárt helyeztek üzembe, így összesen már 1150 kerékpár áll a felhasználók rendelkezésére. A fejlesztések idén is folytatódnak, 2016 őszén a BKK 13 új gyűjtőállomást helyez üzembe és 120 kerékpárral bővíti a rendszert. 2017-ben további gyűjtőállomásokat bocsátanak majd a nagyközönség rendelkezésére.

A közbringarendszer Budapest legfiatalabb közösségi közlekedési eszköze, amelynek elsődleges célja, hogy egyre többen válasszák rövid városi utazásaikhoz alternatívaként a biciklit. Használata érvényes MOL Bubi jeggyel vagy bérlettel minden egyes alkalommal 30 percig díjmentes. Ez idő alatt számos belvárosi helyszín bejárható, többek között olyan útvonalak is felfedezhetőek, amelyek a közösségi közlekedés egyéb járműveinek használatával nem. Ugyanakkor városnézésre továbbra is csak a közbringák félóránkénti visszaadásával, majd újabb kerékpár felvételével ajánlott használni a MOL Bubit. A közbringák használatáról, díjszabásáról és egyéb tudnivalókról a molbubi.bkk.hu oldalon olvasható bővebb információ.

FOTÓ: budapest.hu