Kortárs alkotók fotóit és festményeit bemutató kiállítással indul augusztus 13-án a 360 fok – képzőművészet és színház Alsóörsön programsorozat.  

061.hu

Az alsóörsi Török-házban nyíló kiállítás a Standby című tárlatból nyújt válogatást, több darabja néhány köztéren rendezett szabadtéri kiállításon már bemutatkozott Budapesten. A huszonhat kortárs festő- és fotóművész alkotásai a vírusjárvány időszakának várakozó állapotát tükrözik. A festők között van Ázbej Kristóf, Baksai József, Fehér László, Gesztelyi Nagy Zsuzsa, Naomi Devil, Péterfy Ábel, Szabó Ábel, Szikra Ágnes, Verebics Ágnes, Verebics Kati, Zászkaliczky Ágnes és Weiler Péter, a fotót  Bach Máté, Balogh Zoltán, Cedric af Geijersstam, Dobos Tamás, Esteban Sanchez, Gálos Viktória, Gordon Eszter, Gömör Tamás, Hegedüs Róbert, Horváth Katalin Fanni, Iliás-Nagy Katalin, Mónus Márton, Sághy Tímea és Somorjai Balázs alkotásai képviselik.

A szeptember végéig nyitva tartó tárlat keretében augusztus 22-ig tárlatvezetés és a helyi értékek bemutatása is várja a látogatókat. Tárlatvezetést tart Szarvas József Kossuth-díjas színész, Bojár Iván András művészettörténész és Bánkuti András fotóriporter.

 Az esemény részeként Both Gábor, az alsóörsi szobrásztábor alapítója, valamint Korompay Katalin építész, műemlékvédő a lokális értékekbe, hagyományokba és építészet kérdéseibe avatja be az érdeklődőket. A programsorozat a historikus Török-ház kulturális eseményeit és a hegyoldalban szeptemberben újranyíló Amfiteátrumot kapcsolja össze. Szeptember utolsó hétvégéjén pedig az Aktor Produkció színházi előadásával készülnek a szervezők.     

A program megvalósulását az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatta.