Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Nyolcvan évvel ezelőtt, 1935. január 8-án a Mississippi állambeli Tupeloban adott életet Gladys Presley Elvis nevű fiának, aki a rózsaszín Cadillac, a fehér csillogó sasos ruha és a fekete bársony képek világát hozta el nekünk. (Persze ezeken felül volt néhány nagyszerű rock’n’roll albuma is…)

Ha nincs ötleted, hogyan is emlékezz meg erről a Királyról, készítsd el Elvis híres mogyoróvajas-banános- baconos szendvicsét (recept itt), mi pedig adunk mellé még pár ötletet.

1. Vedd meg a cuccait!

h19215-l66252688Ha van 100.000 dollárod, akkor próbáld megszerezni Elvis első felvételét bakeliten!

Elvis otthona, Graceland ad helyet annak a nagyszabású aukciónak, ahol Presley emléktárgyait árulják. Többek között első jogsiját, és az első felvételét tartalmazó bakelitet amelyet mindössze 18 évesen készített a Sun Recordsnál.

 

 

 2. Nézd meg az új weboldalát!

Az ElvistheMusic.com, a király művészetével foglalkozó weboldal új designt kapott, így Elvis hivatalos weboldala végre igazán áttekinthető módon mutatja be a király örökségét és zenei hagyatékát.

screen-shot-2015-01-07-at-3-43-55-pm

3. Töltsd le az albumait!

RCA/LEgacy kiadó nemrég jelentette meg Presley „ The Complete ’60s Album Collection Vol. 1.” albumfüzérét az iTunes-on, amelyeken azok a dalok hallhatók, amelyek 1960 és 65 között készültek, mint például Elvis is Back, G.I. Blues, His and Mine, Something for Everybody, Blue Hawaii, Pot Luck, Girls! Girls! Girls!, It Happened at the World’s Fair, Elvis’ Golden Records Vol. 3, Fun in Acapulco, Kissin’ Cousins, Roustabout, Girl Happy, Elvis for Everyone and Harum Scaru. Egyébként az albumokat egyenként is megrendelhetjük.

screen-shot-2015-01-07-at-3-55-51-pm

4. Nézd meg a filmjeit!

Tudtad, hogy a Király 33 filmben szerepelt? Ide kattintva megtalálod a listát.

XXX ELVIS-MEMORABILIA-JY-0209.JPG A ENT USA

5. A Spotify-on hallgasd online!

A Spotify összeállította a rajongók kedvenc Elvis számait és 80 legtöbbet lejátszott számot meghallgathatjuk csütörtökön. A sort a Suspicious Minds vezeti az USÁ-ban, a legkedveltebb viszont meglepő módon a Blue Christmas. Ehhez a weboldal egy külön alkalmazást is készített The Elvis Influence címmel, amely bemutatja azokat a művészeket, amelyekre a király életműve nagy hatással volt.

screen-shot-2015-01-07-at-3-34-11-pm

6. Nézd meg a Youtube-on

Elég sok video van fent a Youtube-on is, mint pl. az 1960-ban felvett Frank Sinatra Show, amely mindössze leszerelése után két hónappal vettek fel. De talán nekünk sokkal értékesebb az a felvétel, amelyen Elvis elénekli azt a dalt, amelyben az 1956-os forradalom előtt tiszteleg.

7. Válts frizurát, legyél te Elvis! Csak mert baró!

Mint pl. Grahame Patrick, aki épp fellépésre készül az „Elvis – A Musical”-ben, Berlinben.

EPA GERMANY ENTERTAINMENT ELVIS ACE MUSIC ENTERTAINMENT (GENERAL) DEU BE

8. Hallgass David Bowiet

Képzeld ő is ezen a napon született.

 +1. Keresd fel Budapesten az Elvis Presley parkotazzal a mogyoróvajas szendviccsel!

Elvis Presley Park


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •