Idén lett 90 éves A. A. Milne mesehőse, Micimackó, aki ez alkalomból egy új történetben az ugyancsak a 90. születésnapját ünneplő II. Erzsébettel találkozik.

MTI

A Winnie-the-Pooh and the Royal Birthday (Micimackó és a királyi születésnap) című történetben a népszerű medve barátaival, Róbert Gidával, Malackával és Fülessel Londonba utazik, ahol végiglátogatják a város nevezetességeit, és végül megérkeznek a Buckingham-palotához. Az ingyenesen letölthető rövid illusztrált mese és hangfelvétele kiadásával a két nevezetes születésnap előtt tisztelegtek az alkotók. A brit királynő áprilisban töltötte be 90. évét, az első Micimackó-kötet pedig 1926 októberében jelent meg.

Az új mesét Jane Riordan írta, a rajzokat Mark Burgess készítette hozzá a Milne regényeit illusztráló E.H. Shepard stílusában. A történetet Jim Broadbent meséli el a hangfelvételen. A színész szerint a mese olyan érdekes és annyira illeszkedik a Micimackó-regények stílusához, hogy egyaránt élvezhetik a gyerekek és a felnőttek is. Hozzáfűzte, hogy a gyerekek szeretik a Micimackó-történeteket, és ezért felnőve tovább akarják adni a következő nemzedéknek is, így öröklődnek a mesék.