Több mint 900 pedofil ügyben emeltek vádat Ausztráliában egy férfi ellen, aki Justin Biebernek adta ki magát az interneten. A helyi rendőrség felhívta a turnéra érkező kanadai popsztár rajongóinak és szüleinek a figyelmét arra, hogy legyenek éberek az interneten.

MTI

Queensland szövetségi állam rendőrsége csütörtökön közölte, hogy a 42 éves férfit, egy jogi egyetemi oktatót már korábban megvádolták gyermekeket kizsákmányoló anyagok birtoklásával és azzal, hogy az internetet, a közösségi médiát 16 évesnél fiatalabbak molesztálásra használta. Ám számítógépének átvizsgálása során további 931 ügyben emeltek vádat ellene. A rendőrség szerint a vádlott a Facebook és a Skype használatával magát Justin Biebernek kiadva kommunikált áldozataival és kért tőlük kendőzetlen fotókat. “Komolyan át kell gondolnunk az internetbiztonság oktatását annak fényében, hogy ilyen sok gyerek hihette azt, hogy egy híres sztárral kommunikál” – hangsúlyozta Jon Rouse, a gyermekek internetes kizsákmányolása elleni rendőrcsoport egyik tisztje.

Az eset rávilágít mind a gyermekek sebezhetőségére a közösségi média és a kommunikációs alkalmazások használatában, mind arra, miként cserkészik be áldozataikat globálisan a gyermekeket molesztálók – tették hozzá az illetékesek. Justin Bieber, aki óriási népszerűséget élvez az ausztrál fiatalok körében, a héten érkezik Ausztráliába, ahol koncertet fog adni Melbourne-ben, Sydneyben és Brisbane-ben. A 23 éves kanadai popsztárnak világszerte több mint 92 millió követője van a Twitteren, a Forbes 2011-13 között a világ legbefolyásosabb celebjei közé rangsorolta.

Kép: Fobres