Alföldi Róbert a Mandinernek adott interjúban mondta el: szerinte a Fidesz nagyon ügyes, az ellenzék gyáva, a Bayer-ügyben pedig egyetért azokkal, akik visszaadták a kitüntetéseiket. A Nemzeti Színház volt igazgatója semmit nem bánt meg a színháztól való távozása kapcsán, készülő rendezései pedig a Radnótiban megint a magyar valóságnak igyekeznek tükröt tartani.

“Nem szoktam „csak azért is”-alapon rendezni. A II. Edward azért fontos nekem, mert szépen mutatja meg, hogyan befolyásolja a magánélet a hatalmat, illetve hogy a hatalom iránti vágy mennyire befolyásolja a magánéletet. Hogy a hatalmasok mennyire élnek vissza a hatalmukkal, mennyire keverik össze a magánérdekeikkel, magánélvezeteikkel.” – nyilatkozta a Mandinernek Alföldi Róbert, aki a II. Edward és egy migránsos darab megrendezésével a “magyar valóságot” szeretné megmutatni. 

A Nemzeti Színház egykori igazgatója saját bevallása szerint semmit nem bánt meg a színháztól való távozása kapcsán, és a Bayer-ügy miatt akár úgy is lehet venni, hogy ő is visszaadta tiszti keresztjét. A rendező arról is beszélt, hogy ma szerinte fojtó légkör uralkodik az országban.

Az interjú itt olvasható. 

 

Fotó: Földházi Árpád – Mandiner