A tavalyi Pop-Up Hotel folytatásaként június 8-án a modernista retró tanösvény egyik legattraktívabb helyszínén, a Hotel Budapest körszálló teraszán a Telekom Electronic Beats délutáni matiné partija várta azokat, akik a DJ-kel szerették volna körbeutazni a Földet, Los Angelestől, Vancouveren és Amszterdamon vissza Budapestre. Ebben olyan zenés idegenvezetőink voltak, mint Suzanne Kraft, a Yu Su és San Proper, akik elhozták nekünk a metropoliszok pulzáló szellemét, megmutatva, hogy az erősítők led-fényei is képesek megidézni a nagyvárosi neondzsungelt.

061.hu

A körszálló alaprajza értelemszerűen kör alakú, és gyanúsan emlékeztet egy vinyl-lemezre, és a lemezjátszók tányérjára is, szóval, aki azt fantáziálta, hogy az épület folyosóin járkálva egy lemez barázdái között sétálna, vagy táncolna, nos, annak bizonyos fénytörésben igaza volt. A Telekom Electronic Beats program küldetése, hogy résztvevőit olyan élményekkel inspirálja, amelyek pont olyan újszerű látásmódot adnak, mint amilyen különös perspektívát jelent a körszálló tetején megbámulni a Dunát és a közeli hegyeket.

A jelképes térfoglalással a Telekom Electronic Beats (TEB) megmutatta milyen az, amikor rálátsz Budapest egészére, milyen az, amikor nemcsak a szórakozóhelyek kommunikálhatnak veled, hanem te is beleszólhatsz olyan dialógusokba, melyeknek színterei a városi terek, kulturális intézmények. A TEB kreatív csapata megmutatta, hogy egy partinak nemcsak egy bejárata lehet, azaz annyi hangulatra nyithattunk ajtót, ahány különös szobája lehet a kör alakú szállodának. Ugyanis az 1967-ben átadott henger alakú épület 15. emeletén, más és más érzékszervünkre ható különleges kiállításokkal találkozhattunk, amikor benyitottunk a szobákba.

Kialakítottak egy hatvanas éveket idéző retró hálószobát, narancsszínű gömblámpákkal, Junoszty tévével, beléphettünk a szintén retró hatású Mackó büfébe, ahol kaszinótojást és sonkatekercset vehettünk magunkhoz, de a kreatív stáb megidézte a rendőrségi helyszínelés világát is. Járhattunk a virtuális valóságon túl, ahol is VR-szemüvegben élhettünk át pszichedelikus élményeket, volt egy nyolcvanas évek végét idéző alternatív zenei plakáterdő is, de ha pszicho tripet akartunk, akkor egy füstben úszó kis lakosztály fürdőszobájának kádjában  nejlonszerű anyaggal letakarva némafilmekkel mozizhattunk.

A hatvanas és a hetvenes évek egyik legnépszerűbb, barna árnyalatú postabélyegén a körszálló volt látható, így aztán az ikonikus, 360 fokos panorámával rendelkező épületnek mindig is volt köze az üzenetek célba juttatásához, de ami régen a bélyeg volt, az itt, az Telekom Electronic Beats partyján már a mail-ek viber üzenetek, és a tört beat ütemek voltak.