A koronavírus járvánnyal együtt számos jótékony kezdeményezés indul útjára, hogy a hatalmas terhet cipelő egészségügyi intézményeknek és az ott dolgozóknak segítsen valamilyen formában, Ki maszkot varr, ki ételt vagy épp szállást biztosít számukra. Most egy magyar képzőművész, Kóródi Zsuzsanna kezdett akcióba, ugyanis licitre bocsájtotta egyik értékes műalkotását, a bevétel összegét pedig felajánlotta a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak.

061.HU

A képzőművész úgy fogalmazott, sokat gondolkodott, hogy művészként mit tehetne hozzá a járvány legyűréséhez? “Érdemben jelenleg alkotni nem tudok, mint sok más anya, most én is egy óvodás gyerek energiáit próbálom a négy fal között levezetni. Képzőművészként, amit tenni tudok, hogy az alábbi képemet, ami az egyik legutóbbi munkám, és egy amerikai kiállításra utazott volna, itt és most licitre bocsátom és a licit teljes összegét felajánlom a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány számára.”

Hogyan tudsz licitálni? Mivel az ismert online aukciós felületek mindegyike jutalékkal dolgozik így a licitre a legegyszerűbb megoldás a kép alatt, kommentben történő ajánlattétel. Aki nem szeretne nyilvánosan licitálni, az privát üzenetet is írhat az alkotónak. A megajánlott összeget így a művész magam fogja kommentben a kép alá írni a licit időpontjával együtt. Az online aukció vasárnap este este 8-kor indul és csütörtök (03.26) este 8-kor lezárul.

Zsuzsanna egy felhívást is intézett a többi alkotóhoz:

“Kedves művész társak! Amennyiben módotokban áll, kérlek benneteket, csatlakozzatok és tegyünk együtt valamit azokért, akiken az életünk múlhat! Nagyszerű lenne, ha egy teljes albumnyi munka, és ez által nagyobb támogatás gyűlhetne össze. Azt, hogy a munkát ki melyik szervezetnek kívánja felajánlani, azt mindenkinek a belátására bízom, hiszen más, vidéki lokációknak is nagyon jól jönne a legkisebb támogatás is!”

És íme a poszt, ahol licitálni lehet: 

A képzőművész egyébként lapunk kérdésére elmondta, hogy ha vége is lesz a járványnak, az emberek elsősorban természetesen nem kultúrára fognak költeni, így sok művész és galéria fog nehéz helyzetbe kerülni. “A nagy vásárok, amiken az éves bevetélünk nagy része összejött vagy elmaradnak vagy már senki nem jött el rá, mert félnek az emberek.”