Zöldbe borult és sörben úszott vasárnap délután a Szabadságtér, ahol ismét eljött a Szent Patrik napi vigasság ideje. Szent Patrik napján (amely egyébként hivatalosan március 17.) az írek nemzeti ünnepén az egész világ megemlékszik Írország védőszentjéről.

SZABÓ FRUZSINA ANNA- Nullahategy

A Belvárosban felvonulással és hatalmas partival tisztelegtek Patrik előtt. A Szabadságtéren volt Szelindek és Firenest minikoncert, Harcosok Táncosai előadás, arcfestés és lufireptetés. Az ír farkaskutyák és ír terrierek által felvezetett hatalmas smaragdzöld embersereg aztán átsétált a Nagymező utcába, az Instantba, ahol hajnalig tartó mulatozás, koncertek és kézműves foglalkozások várták a részeg koboldokat.

Nincs téma kiválasztva, vagy a téma törölve lett.

Patrik hittérítő munkásságához kötődik Írország egyik legismertebb szimbóluma, a háromlevelű lóhere. A legenda szerint a püspök ennek segítségével magyarázta el a Szentháromság tanát az íreknek. Névünnepén az ír férfiak, bárhol élnek is a világon, kalapjukra zöld rekettyelevelet tűznek és így köszönnek egymásnak: „áldjon meg az Isten és Szent Patrik”.

Fotók: Szabó Fruzsina Anna