A Besenyő család és az Alma zenekar családi bulija, pár-bajok, operett, képzeletszínház és egy díva: augusztus első hétvégéje a Kultkikötőkben.

061.hu

Balatonföldváron, Bogláron, Fenyvesen és Siófokon augusztus 4. és 7. között zenés műfajú előadások és vígjátékok várják a nézőket. Fullajtár Andrea és egy jazz-zenekar segítségével képet kaphatunk róla, milyen is lehetett az igazi Marlene Dietrich. Lehár Ferenc leghíresebb operettjében, A víg özvegyben Sáfár Mónika és Egyházi Géza küzdenek a szerelemért. Besenyő Pista bácsi és Pandacsöki Boborján mellett a L’art pour l’art többi zseniális alakja is megjelenik, Pindroch Csaba és Verebes Linda egyetlen estén 5 különböző párost játszik 5 különböző történetben, Kocsis Gergely és Nagy Viktor pedig a lemez két oldalát mutatják meg. Szombaton Siófokon az egész család együtt bulizhat az Alma zenekarral, a hét Weisz Viktor Szenes Iván-estjének slágereivel zárul.  

Balatonföldváron augusztus 4-én, csütörtökön a Kultkikötő saját produkcióját láthatják: ez a Boomerang baby – Marlene Dietrich ABC. A német színésznő dalaival, személyiségével nem csak a fronton harcoló katonákat, de az egész világot meghódította. Világnézetét, dinamizmusát, a férfiakról és nőkről alkotott véleményét, és természetesen világhírű dalait tolmácsolja Fullajtár Andrea sok humorral, és egy jazz-zenekar kíséretével.

Szerelem, féltékenység, államérdek, diplomácia, házasság és csodálatos muzsika – ez A víg özvegy! Lehár Ferenc egyik leghíresebb operettjében egy régi nagy szerelem kap új esélyt augusztus 5-én este Földváron. Az előadásban a csodálatos Sáfár Mónika és nagyszerű Egyházi Géza lépnek a Kultkikötő színpadára! Stekovics Gáspár fotóművész kiállításának megnyitójára augusztus 5-én 19.30-kor kerül sor A víg özvegy operett előadást megelőzően Balatonföldváron. A kiállításon a művész KÉPPEL/ÍROTT/TÁJ című könyvének portréit és szigligeti tájképeit láthatjuk egészen augusztus 27-ig.

Augusztus 6-án szombaton a L’art pour l’art Társulat A pofon egyszerű, avagy a szerencsés néző viszontagságai című esten szó lesz a lábakról, Csajkovszkij b-moll zongoraversenyéről, és a Besenyő családról szerelmi civódás, illetve balett-óra és hajótörés szempontjából. Megjelenik Naftalin Ernő, Pandacsöki Boborján, valamint Frigid Mirtill, és persze ott lesz a Költő, és Edebede bácsi is. Balatonbogláron augusztus  4-én, csütörtökön a Kápolna Színpadon ingyenes kulturális program vár mindenkit: ezúttal Szabó Leslie előadói estje kínál felhőtlen nyáresti kikapcsolódást. A boglári Kultkikötőben augusztus 5-én, pénteken Pindroch Csaba és Verebes Linda Mr. és Mrs. című estjében öt különböző pár fergeteges jeleneteit láthatjuk egyetlen komédiába, öt jelenetbe sűrítve, a férfi és a nő soha ki nem ismerhető, véget nem érő történetének fejezetei ezek. Augusztus 6-án, szombaton a Janikovszky Éva felnőtteknek szóló írásából készült képzeletszínházi előadás, A lemez két újabb oldala című másfél óra nevetőizom-tréningen Nagy Viktor és Kocsis Gergely az élet egy-egy mindennapi kérdésében fejtik ki mulatságos nézeteiket, mellyel tükröt tartanak mindannyiunk elé. Augusztus 7-én, vasárnap a klasszikus romantikus komédiák rajongóinak kedvez Bogláron az ingyenes kertmozi! Balatonfenyvesen ugyanezen a napon Weisz Viktor Szenes Iván Szécsi Pálnak, Máté Péternek, Koós Jánosnak, Komár Lászlónak, és az Illés együttesnek írt slágereit énekli: Egy fiú a házból.

A gyerekeket csütörtökön és pénteken Fenyvesen, pénteken és szombaton Bogláron, szombaton és vasárnap Földváron várja a Grim/m/aszok című bábelőadás, melyben a mindennapi tárgyak kelnek életre, valamint a Bábrakadabra Bábszínház kedves bábmeséje, a  Mirella macskájaSiófokon augusztus 6-án, szombaton 16 órakor az egész család együtt bulizhat az Alma Együttessel, vasárnap pedig a Ziránó Színház előadásában Babszem Jankó látogatja meg a legkisebbeket.