Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Az óbudai Kobuci Kert a Szent Margit Kórház javára szervezett június 19-i jótékonysági koncerttel, valamint a szórakozóhelyet bemutató portréfotóalbummal ünnepli tizedik születésnapját. A Kobuci Kert 2005-ben indult Kapolcson, 2009-ben költözött a Zichy-kastély udvarába. A kínálat alapját a kezdetektől a nép- és világzene jelenti, ehhez kapcsolódott a blues és az underground – mondta Kaszap Atilla programigazgató a csütörtöki sajtótájékoztatón, hangsúlyozva, hogy az indulástól fontos számunkra a szolidaritás.

MTI

Bús Balázs III. kerületi polgármester hozzátette: a Kobuci az egyik legfontosabb óbudai kulturális helyszínné vált. “Már Kapolcson lejártam a Kobuciba és polgármesterként is örültem, amikor a hely Óbudára költözött” – tette hozzá. A Kobuci Kert kerek évfordulója a június 16-án kezdődő és 21-ig tartó II. Óbudai Világzenei Hét része. A Kobuci tizedik születésnapján, június 19-én Pál István Szalonna és Bandája, valamint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák lép fel. Mint elhangzott, az est fellépői szimbolikusan a kert történetét, vagyis a népzenétől a világzene felé vezető utat járják végig.

Az est bevétele a Szent Margit Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztályának felújítását szolgálja. Badacsonyi Szabolcs, a kórház főigazgatója azt mondta, hogy az intézmény több mint százhúsz éves történetében a közösség támogatása mindig fontos volt, és most is szükségük van a civilek segítségére.

“A Kobucival együttműködve tavaly a vesebetegeket ellátó osztály fejlesztésére gyűjtöttünk, idén a nagyon idős és beteg emberek kórházi ellátását szeretnénk javítani és a lehető legbarátságosabb környezetet kialakítani számukra azokban a hetekben és hónapokban, amikor nálunk vannak” – mondta a főigazgató. Bús Balázs bejelentette: alpolgármesterei és ő is csatlakozik a jótékonysági gyűjtéshez és egyhavi fizetésüket ajánlják fel a Szent Margit Kórház javára.

A sajtótájékoztatón megjelent zenészek – Ripoff Raskolnikov, Péterfy Bori, Oláh József (Parno Graszt), Ferenczi György, Ágoston Béla (Zuboly) – valamennyien szerepelnek a most megjelent Tíz év élő zene című portréfotókötetben, amely Belicza László Gábor munkája és a Kobuci fontos muzsikusait, stábtagjait mutatja be, összesen mintegy száz képben. “Két szezonon keresztül fotóztam a kert szereplőit, a helyszínen nagyon érezhető a zene összekötő ereje. Korábban nem készítettem portrékat, és ez az első könyvem” – mondta a jelenleg a Műcsarnok fotósaként dolgozó Belicza László Gábor.

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •