Két politikai színezetű szólódallal lepte meg rajongóit Mick Jagger, a Rolling Stones frontembere. A Gotta Get A Grip és az England Lost című dalok már letölthetőek – közölte a Universal Music lemezkiadó.

MTI

“A dalok a változó politikai helyzet érthetetlenségének és a félelemnek az eredményei” – idézi az énekeset a kiadó.  Arra a kérdésre, hogyan írná le a jelenlegi politikai helyzetet, Jagger a közlemény szerint úgy válaszolt: “nyilvánvalóan sok problémánk van. Hogy politikailag optimista vagyok-e? Nem”. 

A brit zenész az England Lost című dalról elmondta, hogy látszólag az angol futballcsapat elvesztett meccséről szól, de amikor leírta a címet, már tudta, hogy sokkal többről szól. “Arról az érzésről, hogy történelmünk nehéz pillanatait éljük. A bizonytalanságról és annak az érthetetlenségéről szól, hogy hogyan jutottunk eddig a pontig” – mondta el Jagger. 

A Gotta Get A Gripről azt mondta: annak az az üzenete, hogy mindazon dolgok ellenére, amelyek most történnek, “tovább kell élned az életedet és önmagadat kell adnod”.