Helen Fielding Bridget Jones babát vár című könyve nyerte el csütörtökön a legjobb humoros regénynek járó brit irodalmi díjat és az elismeréssel járó pezsgőt és malacot.

MTI

A Bollinger Everyman Wodehouse Díjat 2000-ben hozták létre a humoros irodalmi művek elismerésére. Az egyedülálló díj az olyan P. G. Wodehouse szellemében született szépirodalmi alkotást jutalmazza, amely “az előző évben valóban megnevettette az olvasókat”. A díj szponzorai a Champagne Bolliger pezsgőgyártó és az Everyman’s Library, amely a Wodehouse-sorozatot is megjelenteti. Ennek megfelelően a díjazott a pezsgőgyártó egy nagy palack italát és – Wodehouse stílusához híven – a győztes regényről elnevezett malacot kap jutalmul.

Fielding Bridget Jonesról szóló könyveiből film is készült, a legutóbbi epizódban a szingli gyermeket vár, de nem tudja, hogy vajon Mark Darcy vagy egy jóképű amerikai, Jack Qwant az apa. Az írónő május 27-én, a wales-i Hay Fesztiválon veheti át a díjat: a Gloucester Old Spot sertéstenyésztő telep egy malacát, egy palack pezsgőt és egy Wodehouse-regénysorozatot.

Kép: CBG