Nyolc magyar márka közösen mutatkozhat be a milánói divathéten február 20. és 24. között, amely óriási lehetőség arra, hogy a világhírnév felé induljanak el. A tervezők az állandó kiállítás mellett február 22-én egy közös divatshow keretében mutatkozhatnak be a nemzetközi divatszakma és sajtó képviselői előtt Milánóban. A divathét alatt az olasz városra koncentrál a világ divatipara, olyan szakemberek figyelnek fel egy-egy márkára, akiknek köszönhetően elindulhat egy karrier. A Magyar Divat és Design Ügynökség korábban a Camera Nazionale della Moda Italianaval kötött stratégiai megállapodást, amelynek keretében a nemzetközi divatkamara három éven keresztül stratégiai partnerként támogatja a magyar divat fejlődését például személyes konzultációkkal és szakmai előadásokkal. 

061.HU

Portálunk most meglátogatott a nyolc bemutatkozó magyar tervező közül hármat. Bódis Boglárka az Elysian tervezője, Zsigmond Dóra a ZSIGMOND DORA Menswear megálmodója és Cselényi Eszter a Celeni designere arról mesélt a 061.hu-nak, hogy milyen magyar inspirációk hatottak a Milánóba kiutazó kollekciójukra, szó esett arról, hogy milyen volt a közös munka a divatszakma legnevesebb olasz szakembereivel, és természetesen mindenki csillogó szemmel elemezte, hogy számára miért is nagy esély az, hogy a divat európai fővárosában mutatkozhat be. 

https://youtu.be/E-qnQkpW-SA

A mentorprogramba nyolc magyar márka került be: az Abodi, az Artista, a Celeni, a Cukovy, az Elysian, a Je Suis Belle, a Tomcsanyi és a Zsigmond Dora menswear. 

A videót készítette: Szabó Fruzsina Anna és Tihanyi Rita