Komoly programot hoz ezen a nyáron a Budapest Park, a város hónapokon át nyitva tartó fesztiválhelyszíne szerda este például a Floggin Molly-val villantott. A valójában amerikai, de az ír kocsmakultúrát a kelta elemekkel kiválóan ötvöző zenekar egy felejthetetlen bulit csinált, és még azt is elhittük Dave King frontembernek, hogy tényleg imádja a magyar fővárost, és nem kamu, hogy napok óta Budapesten buliznak. Ezt King végig azzal próbálta bizonygatni, hogy majdnem minden szám után elmondta, hogy “egészségetekre!”, majd belekortyolt az italába. 

BD – 061.hu

Július 3-án a Budapest Parkba látogatott a Flogging Molly, az ír kocsmapunk koronázatlan királya, akik a legélvezhetőbb fajta punk és a hagyományos ír zene metszéspontján nyomják a tradicionális ír sztepptáncot. Dave King zenekarában az az egyik legjobb, hogy egy dublini pubban érezheti magát az ember már az első dal után, ez a koncert azonban az élményre rátett még két lapáttal azzal, hogy a világ legjobb városában, Budapesten került rá sor. A zenekar nem fukarkodott a slágerszámokkal, az első dalok között szerepelt a garantáltan hangulatfixáló Drunken Lullabies, illetve a What’s Left of The Flag, az igazán megsiratós lassú darabokkal azonban okosan megvárták a naplementét, így nem csak a sör folyt a Dunáig, hanem a könnyek is. Ez persze nem meglepő: annak ellenére, hogy eddig öt nagylemezt adtak ki, mindig is koncertzenekarnak vallották magukat.

A színpadi performanszból egyébként pont ez jött le, a zenekar tagjai maguk is nagyon élvezik a bulit, ami még inkább turbózza a hangulatot, még több embert ösztönözve arra, hogy a sörét a színpad felé hajítsa. A bandát ez jól láthatóan nem zavarta, sőt néha ők is belekortyoltak a dalok között ebbe-abba. Az 1997-ben alakult Flogging Molly ötlete egyébként Dave King frontembertől származik, a zenekar első kiadványa rögtön egy élő felvétel volt: az Alive Behind the Green Door című lemezt abban a Molly Malone nevű bárban rögzítették, amelyről az együttes a nevét is kölcsönözte. Inspirációi között a banda olyan zenekarokat emleget, mint a Green Day, a Pogues vagy a Clash – utóbbi frontemberének, Joe Strummernek dedikálták Within a Mile of Home című 2004-es lemezüket is. Bár közel két órán át játszottak, a közönségből többen követelték, hogy abba ne merjék hagyni, és valóban, a buli annyira jól sikerült, hogy akár reggelig is elhallgattuk volna.