Elsősorban a fiatal közönséget próbálja megszólítani az Erkel Színházban február 19-én bemutatandó Bohémélet 2.0, Puccini klasszikusának modern, 21. századi környezetben játszódó új rendezése – hangsúlyozta Anger Ferenc, a Magyar Állami Operaház művészeti igazgatója.

MTI

Anger Ferenc kiemelte, hogy a Bohémélet Nádasdy Kálmán-féle rendezése, amely 1937 óta van az Operaház műsorán – és ezzel a világ legrégebb óta futó Bohémélet-rendezésének számít -, továbbra is színpadon marad; ahogy a közönség már megszokhatta, mindig karácsony környékén tűzik műsorra az Operaházban.

A Damiano Michieletto rendezte Bohémélet 2.0 belépésével a világon egyedülálló módon két változatban fog futni ugyanaz az opera egy intézményen belül – tette hozzá. Anger Ferenc kitért arra is, hogy Michieletto eredetileg 2012-ben Salzburgban bemutatott rendezése a bemutatót követően mindössze négy alkalommal lesz műsoron, a következő évadban azonban bekerül az OperaKaland programsorozatba, amely középiskolás fiatalokkal igyekszik megismertetni az opera műfaját. Mint megjegyezte, az Operaház az utóbbi néhány évben erőteljesen nyit a fiatalok és a gyerekek felé.