Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 216
 •  
  216
  Shares

Abból kell főzni, amink van – gondolta az RTL Klub, így összecsődítette többször használatos, mindig bevethető arcait, és rájuk húzott rögtön három műsorszörnyet, a csatorna ugyanis a hétvégére három új, saját fejlesztésű show-ból is betárazott. Megvalósítási formáját és témáját tekintve mindegyik a karanténra reflektáló hibrid műfaj: egy tehetségkutató (Made in karantén), egy valóságshow (Maradj haza magadnak!), és egy sorozat szerűség (Segítség! Itthon vagyok!). Hogy nem sok-e a tripla támadás a nézőnek, kiderül majd a nézettségi adatokból, de biztos, ami biztos, a csatorna a kockázatmentes utat választva túlélőcsomagját minőségi manna helyett csipsszel és popcornnal töltötte fel. Kanapékultúra level 1000, avagy ilyen volt szombat este a Made in karantén című műsor.

MM-061.hu

Sosem értettem azokat, akik ordítva röhögnek mások bénázásán, sutaságán – azokra a bakivideókra gondolok, amikben például a srác a háztetőről indul gumimatraccal, a terv szerint épp a medencébe fog érkezni, ám fél centivel elméri magát és ordas nagyot csattan a betonon. És akkor bejátsszák a gépi nevetést, mert állítólag ez vicces. Vagy amikor a másfél éves forma kislány a kamerába nézve menetel előre magabiztosan, de nem veszi észre, hogy előtte a fal, aminek óriási lendülettel neki is koppan. És akkor megint jön a gépi nevetés. Lehet, hogy könny szökik a szemembe ilyenkor, de nem a nevetéstől, hanem mert sajnálom azt a szerencsétlent. Az effajta prolihumor sosem állt távol tőlünk, magyaroktól (ld. az Irigy Hónaljmirigy formáció mintegy 30! éve szárnyal), vagy emlékezzünk a Csíííz című, ugyancsak bakivideókat bemutató műsorförmedvényre, amelyben Liptai Claudia Besenczi Árpáddal, Beleznay Endrével és Forgách Gáborral próbálta kivixolni az amúgy is elhibázott koncepcióra épülő hahotaműsort. Kevés sikerrel.

Forrás: RTL Klub

Az RTL Klub most a Csíííz anyahajójának farvizén próbálja megúsztatni új, Made in karantén című műsorát, ami egy tehetségkutatónak álcázott videómustra. A valamivel kevesebb mint egyórás műsor a nézők által beküldött videókból áll össze, amelyek közül a négy zsűritag – Gáspár Laci, ByeAlex, Sztarenki Dóra és Szabó Győző – választ ki egyet adásonként, a nyertes produkció pedig egymillió forintot vihet haza. A Made in karantén stúdióját nappaliszerűen rendezték be, ahol a tévé előtt egy széles asztal mögött ülnek az ítészek, mellettük a vírushelyzetre rímelő dekor – gázálarcos bábukkal, a falon lógó szájmaszkokkal. A versenyzők a tévéképernyőn jelennek meg, bemutatkozójuk után pedig jön maga a produkció, majd a zsűri értékelése, de ezt már nem hallja a versenyző. Az általuk legjobbnak tartott videók készítőit arra biztatják, figyeljék a telefonjukat, hátha egyiküket csörrentik majd meg a jó hírrel, hogy övé a nyeremény.

Az énekes tehetségkutatókban már jól bevált húzás a szekunder szégyent erősítő produkciók darálása, így ez a blokk ebből a műsorból sem maradhatott ki: volt itt orrlyukból furulyázó fiú, és csukott szemmel zoknit párosító srác is. Róluk nehéz eldönteni, komolyan gondolták produkcióikat vagy csak szét akarták trollkodni a műsort. Az első adásban feltűnt a magyar Johnny Knoxville (Johnny Knoxville a Jackass című műsor egyik szereplője, amelyben különféle őrült, veszélyes, értelmetlen vagy éppen gusztustalan mutatványokat hajtanak végre) is, aki a fürdőszobai dugulást “szívpumpálással” és “befújásos“ módszerrel próbálta elhárítani, és ahhoz is érzett erőt magában, hogy megkóstoljon egy 2016-ban lejárt szavatosságú konzervet. Mivel a versenyzők bármilyen videót küldhetnek, nincs formai kritérium, ezért nagyon nagy a szórás – nehéz összemérni egy, a celluxra turházó Knoxville-imitátort egy tehetséges ugrálókötelező kislánnyal, vagy egy profi produkciót bemutató artista párral.

Forrás: blikk.hu

Ami a zsűrit illeti, az utóbbi években a csatornán “agyonhájpolt” Gáspár Laci hozza a tőle megszokott mindig felpörgött, “kikerázott” karaktert, szóhoz nem is nagyon jutnak mellette zsűritársai. ByeAlex emiatt olykor össze is akasztja vele a sportbajszát, ezzel kicsit megszínezve személyisége szürkébe hajló árnyalatait. Szabó Győző egyelőre ismerkedik a műsorral, inkább csendes szemlélője az eseményeknek és Sztarenki Dóra sem sok vizet zavart az első adásban, de komolyzenében való jártasságáról azért számot adott, mikor is megkérdezte az Óbudai Danubia Zenekar egyik zenészét, több tagú-e a zenekar, és ha ez nem lett volna elég, afelől is érdeklődött, klasszikus zenét játszanak-e majd.

Ez a műsor nem akar és nem is tud több lenni egy szórakoztató nettó 50 percnél, de mindenképp erénye, hogy láthatunk benne értékes produkciókat, és az is, hogy megmozgatja az otthonaikban ragadtak agyát, kreativitását.


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 216
 •  
  216
  Shares