Május utolsó vasárnapja a gyermekeké, nem mintha az összes többi hétvége nem róluk szólna. De ne aggódjanak kedves szülők, rögvest szólunk, ha esetleg lesz majd apák napja, vagy fáradt szülők napja, addigis összeszedtünk néhány gyermeknapi programot, megmutatjuk hova érdemes a fizetésünket elutalni a hétvégén. Kellemes pénzköltést kívánunk!

SZIGETVÁRY LÍDIA – nullahategy

Ez állat!
A gyerekek mellett idén a kutyáké lesz a főszerep a VGyereknap_1árosligeti Gyermeknapon. Isten tudja miért, de a negyedszázadot megélt tumultuson rendezik meg azt a kétnapos Európa Bajnokságot, melyre több mint tíz országból várhatók a négylábú sportolók. A rendezvény neve: Dog CHOW KutyaSport Majális. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen az egész napos kutyás sportversenyeket, bemutatókat gyerekprogramok is színesítik. A Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpadán, A Nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata, Pál Dénes, a Kolompos, a Kiskalász, a MintaPinty és a Réparetekmogyoró együttesek lépnek fel. A csíkszentdomokosi, az indonéz és a tatár gyerekek előadásai, az Alfavit Alapítvány népi együttese (Oroszországi Föderáció), Cuecas néptáncbemutató (Chile), valamint latin-amerikai koncertek Luis René Pérez Alcoreza (Bolívia), José Rafael Zambrano Acosta (Venezuela) és Alex Torres Vargas (Peru) előadásában gyermekeink megismerkedhetnek a távolban nevelkedő kortársaik kultúrájával is. A vasárnapi programot a Scolar Kiadó és a FIVE csapatának vendége, az MDC zenekar koncertje zárja.
http://www.programturizmus.hu/ajanlat-varosligeti-gyereknap-gyermeknap-budapest.html

gyereknap 3János és Robi
És ha még nem volt elég szőrös ajánlatunkból, egy újabb állatos bulira hívjuk fel a figyelmet. “Gyerek és állat nyerő párosítás” – ez áll a Noé Állatotthon gyermeknapi programjának meghívóján. Ennek megfelelően vasárnap 11 és 14 óra között az elmaradhatatlan arcfestéses, kézműves mókázások mellett állatsimogató is lesz sok más tollas, szőrös állatka társaságában, a noésok legkedvesebb birkáival Felhővel, Jánoskával, Törpikével és Sárikával, a libákkal Robival, Yellow-val és Gáspárral, nyuszikkal, kacsákkal, Áfonya és Béfonya kecskékkel, Zafirával az óriáskígyóval. Egy külön jó tanács: a vízipisztolyodat ne hagyd otthon!
http://noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=2173 

gyereknap 4Gőzmozdony-party
Nálunk ez volt az első ölbeli játékok egyike, amit ma is imád a gyerek. Viszont hétköznap hiába járunk a pályaudvarra. Ma már nem találkozunk sihuhuzós vonatokkal, csupán gazdasági bevándorlókkal. Na mindegy. Ettől függetlenül tuti jó ötlet a Vasúttörténeti Park gyereknapi rendezvénye, ahol a korábbi évekhez hasonlóan idén is lesznek sportversenyek, és a gyerekek kipróbálhatják a kerti- és a lóvasutat, felülhetnek a csajka sínautóra, ha már szekrényben a keleti nyitás… Szóval Európa legnagyobb interaktív élményvasút-parkjának egész napos vidám programjára a 14 éven aluli gyerekeket várják. (Lesz ám itt Alma együttes is!)
http://www.vasuttortenetipark.hu/esemeny-hir/gyermeknap-0

gyereknap5Én és a bicajom
A biciklizés mellett Óbudán csillámtetoválással, lufi hajtogatással és óbudai hátizsákos városfelfedező túrával igyekeznek a helyiek a gyerekek kedvében járni. A legfontosabb program azonban a hagyományos óbudai kerékpáros nap lesz. A Tour de Óbudára nem csak családokat, hanem baráti társaságokat is várnak. A 15 km-es vagy a 38 km-es táv megtétele után a résztvevők együtt izgulhatnak a nyereménysoroláson az Óbudai Fő téren. A rendezvény mindenki számára ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött! http://obudasport.hu/2015/05/a-legfontosabb-informaciok-a-tour-de-obuda-kerekparos-nap-kapcsan/#more-6989

Józsefvárosi Afrika
Még nem várunk afrikai időjárást, se menekülteket, de a Józsefvárosi Galéria programja szombaton már a hőséget idézi. Az afrikai gyereknapon a maszkkészítésen és a batikoláson túl pigmeus mesével, dübörgő dobokkal, madarat síró bambuszsíppal és óriás bábokkal várják a gyerekeket. A játékban az afrikai dobok és hangszerek kipróbálásával mindenki közreműködhet.
http://jozsefvarosigaleria.hu/event.php?id=309

Children 1Színvonal a Millenárison
Második alkalommal rendezik meg a Millenárison a PlayKID Gyereknapot. Mivel a rendezvény nem ingyenes, viszont a belépők fajtái és árai nem túl veszélyesek, előfordulhat, hogy nem tolnak a szülő arcába annyi szórólapot, mint az ótépés gyereknapon, a Ligetben. Igazi sztárok lépnek itt majd fel: Halász Judit, Gryllus bácsi. Továbbá az Alma együttes fellépését egy kiskanálnyi bábszínházzal öblíthetik le a szülők. A Fabula és az Ametist bábszínház előadásait a kisgyerekes szülők egyébként az egekig szokták magasztalni. Állítólag. Bővebb infó és jegyárak: http://www.millenaris.hu/index.php/rendezvenyek/725-playkid

„Tűzoltó leszel s katona”
Vagy előbb tűzoltó, aztán katona. Május utolsó vasárnapjára másodszor szervezte meg a katasztrófavédelem az országos katasztrófavédelmi gyermeknapot. A kicsik és családjuk bepillanthatnak a tűzoltók életébe: a katasztrófavédelem országszerte mintegy 330 tűzoltóságon nyitott szertárkapukkal várja azokat, akik érdeklődnek a tűzoltói hivatás, vagy a tűzoltójárgányok iránt. Az érdeklődők vasárnap délelőtt tíz órától egészen délután négy óráig tekinthetik meg a tűzoltó-parancsnokságok, katasztrófavédelmi őrsök és önkéntes tűzoltó egyesületek laktanyáit, kiállításait és speciális járműveit, felszereléseit, és testközelből megnézhetik a gyakran emlegetett feszítő-vágó eszközöket is.