A fiúk nem sírnak, nem szégyenlősök, és nemcsak a gitárjukat mutatják meg, hanem a gitárra emlékeztető szívüket. Ma a Budapesttel minden magyar szívét elrabló George Ezra és Borns új lemezét kínáljuk, úgy, mintha csak egy prospektust lapozgatnánk

PZL – 061.hu

George Ezra Budapest című dala afféle ajándékba kapott országimázs, és persze, az a kérdés, hogy az új albumra írt-e Ezra Szentendréről vagy Szegedről egy szexi szobazenét, de mindenkit megnyugtatunk, hogy nem. Cserébe viszont olyan kockázatmentes popdalokat kapunk, mint amilyen a slágernek sem utolsó nyitó dal, a Pretty Shining People…. Az élet napsütötte oldalát tovább színező 1993-ban született (!) Ezra Staying At Tamara’s című új albuma nem rossz ajánlat azoknak, akik számára a rock and roll inkább afféle háttérzene, mert az album nem akarja szétszedni, majd újjáépíteni a személyiségedet, hanem csak duruzsolni mint egy hűtő vagy cirkó.

Háztartási zene, de annak tökéletes, az album minden dala kellemes, korrekten megszerkesztett popdal, ott van például a Paradise, a Get Away, tényleg mindegyik felvétel megnyerő felépítésű, afféle fapados Coldpay, szerethető gesztusokkal.

Ezránál egy évvel idősebb (!) Borns (Garrett Borns) Blue Madonna című ajánlata már sokkal impulzívabb és kísérletezőbb anyag, érezhetően a fiatalember közölni akar valamit a világról,  a kortárs pop hangkészletét használva állít elő érvényes műsort. A lírai szövegek érzékeny ellentmondásban vannak a sokszor tényleg kimondottan populáris zenével, ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy Borns a kereskedelmi pop kannibálja, szemétből állít elő értéket, a végeredmény azonban mégsem barkács beat, amilyen volt mondjuk Beck a kilencvenes években. Borns már egy ideje komolyan inspirálja a prémium slágerpiacot, nagy rajongója például Taylor Swift is. Néha manifeszt tánczenét hallhatunk, máskor dreampopos kísérletezést, ugyanakkor a Blue Madonna annak ellenére koherens, hogy egyben  széttartó, sokszínű munka, aminek a közös nevezője a popularitás, a magas slágerhányados és a trendfétis.

George Ezra
Staying At Tamara’s
Sony
11 szám, 36 perc

Borns
Blue Madonna
Universal
12 szám 41 perc