Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A járvány sújtotta idei szezont rengeteg újratervezés jellemezte. A Budapest Park azonban semmiképp sem szerette volna élőzene nélkül hagyni látogatóit, ezért igyekeztek a helyzetből a maximumot kihozni, ezt pedig remekül prezentálja az utolsó másfél hét színes programkavalkádja is. Ezzel párhuzamosan máris megkezdődtek a 2021-es, jubileumi, 10. évad előkészületei, amelyben rengeteg nagy durranás várható.

061.hu

Rengeteg váratlan, a normális működéstől teljesen eltérő helyzethez kellett idén alkalmazkodnia a Budapest Parknak: kinyitottak teraszként (ParkKert), kisszínpadot építettek a klubkoncert hangulatért, ám sokáig hittek abban, hogy augusztus 15-én a korlátozások tovább enyhülnek, és végre teljes pompájában láthatjuk újra a helyet. A nagyszínpad azonban idén üres maradt. Amellett, hogy rengeteg újratervezést eredményezett a döntés, az 500 fős korlát hatalmas anyagi terhet is rótt a helyszínre, amely így kapacitásának kevesebb mint 4%-át tudta kihasználni a koncertek során. A Budapest Park működésének alapjául a nagykoncertek szolgálnak, erre van berendezkedve, egy esemény nagyjából 5-6000 főnél válik a nagyszínpadon rentábilissá, valamint a szezonban átlagosan 500 ember dolgozik a Park megfelelő színvonalú működéséért. 

A kisszínpadukat tovább bővítették, hogy nagyobb technikai igényű zenekaroknak is lehetőséget tudjanak biztosítani, így exkluzív klubkoncertet adott például a Punnany Massif, a Vad Fruttik, a Margaret Island, a 30Y, Caramel, a Bohemian Betyars vagy éppen az Irie Maffia. Az utolsó hetekre is jutott izgalom, hiszen a szeptember 21-től érvényben lévő rendelet értelmében 23 óráig lehetnek csak nyitva.

Október 4-ig szinte minden napra akad élőzenei élmény, a paletta legszélesebb skálájáról válogatva – szeptember 25-én az Esti Kornél egy kis melankóliával, 27-én a Punnany Massif egy tőlük szokatlanul közvetlen házibuli-hangulattal, 29-én a Pál Utcai Fiúk legendás alter-slágerekkel, 30-án a Péterfy Bori & Love Band új számokkal, október 1-jén Lovasi András és zenésztársai Lovasi, Kispál és a Borz, és Kiscsillag dalokkal várják a közönséget, a szezont pedig igazi zúzással, a hazai rock örök zászlóshajójának számító Tankcsapda tripla-koncertjével zárják. 

A Park gőzerővel dolgozik a jövő évi, jubileumi, tizedik évadon, amelyben olyan világsztárok várhatóak, mint a Gogol Bordello, a Deftones, LP, a Nick Mason’s Saucerful Of Secrets, a 5 Seconds of Summer, a Billy Talent, a Morcheeba, Tash Sultana, a Black Veil Brides vagy a Pixies.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •