A Jövő Városáért Díjat vehetett át a Belváros egyik meghatározó, immár húsz éve működő üzlete, a Bomo Art Budapest. A múlt héten a kézműves manufaktúra alapító-tulajdonosa, Boldizsár Károly szűk körben vehette át az elismerést az V. kerületi polgármestertől, Szentgyörgyvölgyi Pétertől.

061.hu

Budapest belvárosában megbújik egy kézműves manufaktúra, ahol a könyvkötő mesterek minőségi bőrökkel kötik be a könyvtesteket, könyvtáblákat már több mint 20 éve. A Bomo Art Budapest stílusát és minőségét ezer más írószer közül meg lehet különböztetni egy pillanat alatt, és olyan szépek a portékáik, hogy minden egyes alkalommal tud az ember fia vásárolni náluk. Boldizsár Károly cégvezető hitvallás szerint szeretné, ha a kézzel írás, az alkotás készsége sem veszne el. “A Bomo Art próbál példaértékű vállalkozás lenni abból a szempontból is, hogy egy kihaló félben lévő kézműves mesterséget tart életben, azért hogy átmentse a jövő nemzedéke számára” – mondja a cégvezető. A Bomo Art három fővárosi bolttal és több mint száz nemzetközi viszonteladóval a legjelentősebb papír kismanufaktúra az országban.

A Bomo Art Budapest nemcsak székhelyét tekintve kötődik a fővároshoz, hanem motívumain is visszaköszönnek Budapest jellegzetességei. Az Opera, a Gresham-palota, Várkert Bazár és más csodás fővárosi épület apró részlete. A régi Budapest térkép, a vintage poszterek és képeslapok, a magyar zeneszerzők hangjegyeivel ellátott grafikák teszik a Bomo Art termékeket a Budapestre látogatók számára is kiváló minőségű ajándéktárgyá. Az immáron 20 éves Régiposta utcai bolt mellett, 2016 tavaszán megnyílt második üzletük Budán a Várkert Bazárban, ami nagyobb területen ejteti rabul a papír és bőr szerelmeseit.

A díjat 2012-ben alapította az 5. kerületi önkormányzat: a Jövő Városáért Díjat azok a polgárok kaphatják, akik innovatív munkájukkal segítik a kerület fejlődését.