Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 1
 •  
  1
  Share

Először jutott fel a Billboard 200-as lemezlista csúcsára egy dél-koreai együttes: a BTS népszerű fiúbanda harmadik albumával írt történelmet. A Love Yourself: Tear című lemez sikeréről a Billboard magazin online kiadása számolt be vasárnap. Mint írták, a BTS lemeze 12 év óta az első nem angol nyelvű album, amely átvette a lista vezetését.

MTI

A koreai nyelven énekelő BTS Love Yourself: Her című korábbi albuma 2017 szeptemberében hetedik lett a ranglistán.  Az együttes május 20-án fellépett a Billboard zenei díjak gáláján, amelyen a tavalyi elismerés után idén is elnyerték a rajongók szavazatai alapján kiosztott két díj egyikét. A Love Yourself: Tears lemezeladásaival a banda saját korábbi rekordjait is megdöntötte: megjelenése első hetében több mint egymillió példányban fogyott, és előrendelésben is másfél millió példányban kelt el.

Az album az iTunes lemezlistáján is a csúcsra került. A listát 65 ország, köztük az Egyesült Államok, Ausztrália és Brazília lemezeladásai alapján állítják össze. Az album legnépszerűbb száma, a Fake Love videoklipjét vasárnapig – nyolc nap alatt – több mint százmillióan látták a YouTube-on. A bandának egyébként már 13 százmilliós nézettséget meghaladó videoklipje van a közösségi videomegosztón.

A hétvégén még egy dél-koreai siker született a zenei világban: Jackson Wang, a GOT7 koreai fiúbanda énekesének Fendiman című száma, amely az olasz Fendi luxusmárka promóciós számaként született, az első lett vasárnap az iTunes slágerlistáján az Egyesült Államokban és Thaiföldön. A Hongkongból származó Wang 2015-ben debütált a héttagú banda rapperekén

A dél-koreai popzene, a K-pop egyre népszerűbb, már nemcsak az ázsiai országban, hanem szerte a világon. A koreai fiúbandáknak és pop előadóknak a néhány évvel ezelőtti Gangnam Style őrület adott lendületet, a zeneipar pedig virágkorát éli az ázsiai országban. Óriási bevételek és sztárok, akik a jelek szerint már a világhírnév felé kacsintgatnak.


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 1
 •  
  1
  Share