Az állatok világnapját október 4-én, Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének halála napján ünnepeljük. A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint értette az állatok nyelvét, és már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. Ezen a napon szeressük mi is egy kicsit jobban háziállatainkat, és az extra simogatás mellé válasszunk trendi kiegészítőket vagy egészséges nassolnivalót!

Tihanyi Rita – 061.hu

Sixfeet dog design

Egyedi, magyar kézműves nyakörveket és pórázokat találhatunk itt főleg, de akár össze is lehet öltözni a kutyával egyforma szürke pulcsival, vagy póráz színéhez passzoló hátizsákkal.

fotó: Facebook/Sixfeet dog design

Bol-Dog kutyanyakörv

Stílusos, igényes, szezononként változó kollekcióból válogathatunk a magyar tervezésű Bol-Dognál. Kaphatók nyakörvek, pórázok, biléták, és még zacskótartók is, nem csak külön-külön, hanem szettben is – így ugyanaz a minta köszönhet vissza a kutyus minden felszerelésén.

fotó: Facebook/Bol-Dog kutyanyakörv

Flash kutyapékség

A kifejezetten kutyáknak sütő pékségben kaphatók kekszek, „pupcakek”, sőt, szülinapi tortát is rendelhetünk kedvencünknek. A sütik egészségesek, tartósítószer-, só-, és cukormentesek, kézzel készülnek, kifejezetten kutyáknak. Ők is követik a trendeket, az őszi szezonra például sütőtökös pupcake-kel készülnek.

fotó: Facebook/Flash kutyapékség

Fanni’s Barfshop

A BARF étrend, azaz a nyersetetés egyre népszerűbb: azt jelenti, hogy a mindenféle tápok és ételmaradékok helyett kutyánknak vagy macskánknak csak nyers húst és zöldségeket adunk. Ennek az etetésnek a hívei megtalálnak mindent a Fanni’s Barfshopban, az ételeken túl kiegészítőket is: samponokat, zacskókat, játékokat, keféket.

fotó: Facebook/Barfshop.hu

Kutyasátor

Ha szereted az egyedi és mókás dolgokat, akkor a kutyasátrat neked és kedvencednek találták ki. Egy kényelmes fekhely, ami jól mutat minden szobában – több minta közül válogathatunk. A kuckós sátorba szívesen bebújik minden kutyus.

fotó: Facebook/Kutyasátor

Pajti kutyafekhely

Egyedi kutyafekhelyeket és ruhákat kínál a Pajti kutyafekhely, sőt, még kutyalépcsőt is készítenek, hogy kedvencünk könnyen feljuthasson a kedvenc helyére: az ölünkbe, a kanapéra.

fotó: Facebook/Pajti kutyafekhely

ME and my DOG

Egyre népszerűbbek a különböző termékekkel teli meglepetés-boxok – a kutyáknak sem akarnak kimaradni a jóból, ebben segít a ME and my DOG. A boxokba a Flash kutyapékség sütijei, méreganyagmentes játékok és natúr kutyakozmetikumok kerülnek. Akinek nem asztala a meglepetés, az kérhet egy mini-boxot, amibe lehet választani egy kekszet, egy plüsst, és egy játékot.

fotó: Facebook/ME and my DOG

Pawfinity tappancsékszer

A kutya, macska vagy egyéb háziállat sokak számára társ, igazi barát. Egy kis részét pedig – egész pontosan a tappancslenyomatát – akkor is magunkkal vihetjük, amikor nincs velünk. A Pawfinity kedvenced egyedi tappancslenyomatát használja fel gyűrűkhöz, medálokhoz, kulcstartókhoz.

Psy Dog Design

Divatos, mintás nyakörveket és pórázokat készít a Psy Dog Design, és mindent csak limitált mennyiségben, hogy a vásárolt termékek valóban egyediek legyenek.

fotó: Facebook/Psy Dog Design

Ikea kutya- és macskatermékek

Mindenki kedvenc svéd bútoráruháza idén lepte meg a kutyásokat és macskásokat egy fekhelyekből és egyéb kiegészítőkből álló kollekcióval. Aki a Klippan kanapék rajongója, annak jó hír, hogy most már a kutyájának is vehet egyet.

fotó: Ikea