Bár a hét végén nagy garral megérkezett az észak-amerikai mozikba a Szellemirtók új feldolgozása, A kis kedvencek titkos élete című családi animációs filmtől mégsem tudta elhódítani a mozinézők szívét, a japán-amerikai koprodukciós mesefilm további 50,6 millió dollárral (14,4 milliárd forinttal) növelte mozis bevételét, és maradt a kasszasikerlista csúcsán.

MTI

A női szereposztással újraforgatott Szellemirtókra a premierhétvégén 46 millió dollárért (13,1 milliárd forintért) váltottak jegyet az amerikai és kanadai nézők. A Paul Feig rendezésében, Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones és Kate McKinnon közreműködésével készült remake debütálását nagy győzelemként könyvelte el a Sony filmstúdió, amelynek egyetlen játékfilmje sem mutatkozott be ekkora bevétellel az utóbbi esztendőben. A felmérések szerint a produkció közönségének 46 százaléka volt férfi, 54 százaléka nő.

A 144 millió dolláros (41 milliárd forintos) költségvetésű filmre további százmillió dollárt (28 milliárd forintot) költöttek a marketingkampányban. A Tarzan legendája című kalandfilm az észak-amerikai toplista harmadik helyén végzett 11,1 millió dolláros (3,16 milliárd forintos) jegyeladással. A Szenilla nyomában című Pixar-animáció pedig csak egy hajszállal lemaradva 11 millió dollárt (3,13 milliárd forintot) kasszírozott a hétvégén. Az első öt legnézettebb film sorát a Mike és Dave esküvőhöz csajt keres című vígjáték zárta 7,5 millió dollárnyi (2,1 milliárd forint) bevétellel.

Ezen a hétvégén kezdték meg Woody Allen 30-as évek Hollywoodjában játszódó Café Society című filmjének korlátozott forgalmazását is Amerikában. A cannes-i, a moszkvai és legutóbb a Karlovy Vary-i filmfesztiválon már sikerrel szerepelt vígjátékra péntektől vasárnapig öt filmszínházban 355 ezer dollárért (101 millió forintért) váltott jegyet a közönség.