Az 5. születésnapját ünneplő Kiscsoport zenekar lemezbemutató koncertre készül a Marczin, május 19-én, vasárnap 10.30-kor.

061.hu

A Kinderground [ejtsd: kindergránd] egyetlen hazai képviselője egyetlen és egyben kedvenc lemezének anyagát mutatja be. (A Kinderground az a zenei műfaj, amit rajtuk kívül – írd és mondd – senki sem művel. De szerencsére itt vannak, és így nincs gond. Egy szó, mint száz, egyfajta underground muzsikát játszanak gyerekeknek, no meg felnőtt gyerekeknek.) Lesz tehát minden: pop, rock, jazz, latin, reggae, és tök alternatív hangzások is. Meg néha mindezek keveréke. Szövegeik kortárs magyar gyerekversek (többek között: Kiss Ottó, Keresztesi József, Kovács András Ferenc, Miklya Zsolt, Nyulász Páter, Orbán Ottó, Tóth Krisztina), illetve ezek ihletésére született saját, játékos írások.

A vattacukrot evő bolhától kezdve az esténként pityergő pitbullon át a durabele buszról is hallhatunk majd, vagy épp a holdat kenjük be gondolatban szilvalekvárral. A legfontosabb, hogy tapsolni, ugrálni, táncolni, viháncolni ér, sőt, talán erre a zenére lehet a legeslegjobban! A szóban forgó lemez a koncerten nagy kedvezménnyel vásárolható meg. És azt szeretnék, ha a cédéjüket apa is elindítaná odahaza, vagy a kocsiban (és nem kikapcsolni akarná…). Nem mintha ez számítana, de a rend kedvéért elárulják, hogy 2014 elején alakultak. A zenekar teljes erővel készül a koncertre, Kisgyörgy Ilka vendég énekessel és több meglepetéssel várja a kicsiket és a nagyokat.